Gestolen punten voor Quick’21/V&V

OENTSJERK – In een overvolle ‘Hege Walden’ werd afgelopen zaterdag genoeg publiek getrokken met aan de rechterzijde het publiek van de Wâlden en aan de linkerzijde dat van Quick’21/V&V. Afgelopen week hadden de twee elkaar reeds getroffen in de Nije Westermar waarbij er door de formatie van Nico Kraan een ruime zege gevierd kon worden (33-19).

Maar dat betekent natuurlijk niet dat de groep met gemakzucht aan de start van de wedstrijd kon verschijnen. Er werd voorafgaand op gehamerd dat er met scherpte gestart moest worden. Hier werd gehoor aan gegeven. In de eerste tien minuten van de wedstrijd leek het erop dat het deze week een herhaling van setting zou worden. Binnen no time stond de formatie voor met een 2-6. Wellicht zorgde deze voorsprong toch tot gemakzucht bij de groenhemden. Er volgde een periode waarin er niet gescoord werd en de doelpunten te snel weggegeven werden. Dit betekende dat er gerust werd met een 10-8 tussenstand.

Het was duidelijk dat er genoeg kansen waren aan de Quick ‘21/V&V zijde, maar hier heb je niks aan als ze niet door de gele mand gegooid worden. Een stevige toespraak van Nico Kraan volgde. Er moest rust komen en meer structuur in de opbouw van de aanval. Dit leidde tot een gelijk opgaande tweede helft. Lang leek het dat de Wâlden hun opgebouwde voorsprong van twee doelpunten wist te behouden. Er werd aan groene zijde alles uit de kast gehaald om met de nodige wissels toch langs zijde te komen. Marrit Biesma kwam in het veld. En ondanks dat de patat en kipnuggets nog maar net achter de kiezen waren, wist ze dit krachtvoer om te zetten tot een doelpunt op een cruciaal moment. Dit werd het eerste moment dat de fusieclub langs zijde kwam. Hoop kwam terug binnen de ploeg en er werd tot het einde gevochten om punten binnen te halen. Met doelpunten van Geke Blauw en Gerwold Hylkema wisten zij in de laatste minuten van de wedstrijd toch ervoor te zorgen dat de winst naar hen toegetrokken werd. Eindstand 19-20. Toch nog een leuk cadeau voor de jarige coach Nico Kraan.

Een spannende pot die nog lang in het geheugen zal blijven hangen bij alle aanwezigen. Hopelijk lukt het de groenhemden om volgende week met meer overtuiging de winst binnen te slepen. Er staat een wedstrijd op het programma tegen Ritola. Als je terugkijkt op de vorige wedstrijd denk je echter dat er wederom spanning zal zijn. De eindstand was een maand geleden 19-19 in Zuidlaren. De selectie kan alle aanmoediging gebruiken. Graag zien we jullie volgende week opnieuw! Start Quick 2 – Ritola 2 om 19.05 uur.