Geweldige start VenV aan het zaalseizoen

Het zaalseizoen had voor VenV niet beter kunnen beginnen. In de eerste wedstrijd van het seizoen was de Granaet de tegenstander. Twee ploegen die elkaar de afgelopen jaren veel treffen en waarin de winst beide kanten op kon gaan.

De wedstrijd begint veelbelovend. Beide teams weten de korf makkelijk te vinden en tot de stand van 8-8 in het eerste kwartier gaan de teams gelijk op. Dan weet VenV een gaatje te slaan, welke uiteindelijk beslissend blijkt te zijn. Waar bij de Granaet de doelpunten even niet vallen, gaat het vlaggenschip van de Garipers door met scoren. Vooral Arjen Brander en Pieter de Jong maken hun tegenstander moedeloos met het ene na het andere doelpunt. Met een stand van 12-18 worden de kleedkamers opgezocht.

Na de rust probeert de Granaet een tandje bij te schroeven. Met twee snelle goals lijken ze weer geloof te krijgen in een inhaalrace, maar na een goals van Corrie Betten, Miranda Veenstra en (wederom) Pieter de Jong, is deze hoop snel vervlogen. Vlug en Vaardig gaat door met waar ze de eerste helft mee geƫindigd, vlotte aanvallen en makkelijke scores. Het team draait op volle toeren en iedereen draagt zijn steentje bij aan deze overtuigende overwinning. Ze laten zien klaar te zijn voor deze zaalcompetitie. De wedstrijd eindigt waarmee het was begonnen, veel doelpunten voor beide teams, maar het definitieve gaatje is geslagen. Eindstand: 24-33.

Ook het tweede team wist de eerste wedstrijd van het seizoen te winnen. Uit bij Drachten werd het 12-15. Zaterdag 18 november staan de eerste thuiswedstrijden op het programma, met Vlug & Vaardig 2- Top(V) 2 om 18:10 uur en Vlug & Vaardig 1- Sparta (Ze) 1 om 19:25 uur op het programma. Beide wedstrijden worden in de (voorlopig) nieuwe thuishaal de Hege Fiif in Hurdegaryp gespeeld. Graag tot dan!

Doelpunten: Pieter de Jong 10, Arjen Brander 6(1), Remco Schra 5(1), Corrie Betten 5, Roel Schipper, Nynke Buis en Miranda Veenstra allen 2, Jildou Boonstra 1.