Harich 1 – VenV 1

HARICH – Afgelopen zaterdag moest de BioBalance7-formatie aantreden tegen Harich. Het team van Harich was een oude bekende van VenV van vorig seizoen. Vorig seizoen werd er in de uitwedstrijd nog verloren. Daar wilde VenV dit keer verandering inbrengen. Voorafgaand aan de wedstrijd had het tweede team het goede voorbeeld al gegeven door met 12-16 te winnen van Harich 2. Het eerste team zou starten met Evert Duipmans in de basis, in verband met afwezigheid van Roel Schipper.

Al vanaf het begin bleek al meteen dat dit een lastige pot zou worden. VenV begon niet scherp aan de wedstrijd. Harich kwam al gauw door twee afstandschoten en een strafworp op een voorsprong van 3-0. Daarna waren het Anke Rinsma en Arjen Brander, die door middel van omdraaiballen de aansluiting weer maakten. Het was echter Harich die de groen-witten in deze fase overrulede. Door doeltreffendheid liep de score op tot 9-2. Daarna wist VenV weer te scoren d.m.v. een strafworp van Jan Jacob van der Zee. Tot de rust was het echter Harich, die meer bleef scoren dan VenV. De ruststand van 12-5 werd bereikt, waarvoor Jan Jacob van der Zee en Evert Duipmans nog hadden gescoord.

Na de thee dienden allen zeilen te worden bijgezet om toch nog enigszins dicht bij Harich te kunnen komen en misschien nog wel een overwinning er uit te kunnen slepen. Door een strafworp van Jan Jacob van der Zee en een afstandschot van Anke Rinsma werd er al wel snel gescoord aan de zijde van VenV. Echter scoorde Harich weer steeds mee. VenV probeerde in deze fase van alles. Dit resulteerde in doelpunten van Jan Jacob van der Zee en Taede Sibma. De marge was echter steeds 6 à 7 doelpunten. Door toch nog door te blijven gaan kwam de stand van 18-14 op het scorebord. Het was echter op dat moment, dat Harich toch weer meer ging scoren. Door een uitstartbal van Evert Duipmans en afstandschot van Ammarins Schievink werd de eindstand uiteindelijk bepaald op 21-16. Op basis van een slechte eerste helft had het vlaggenschip de punten laten liggen in Harich.

Op 26 september speelt de BioBalance7- formatie van Vlug & Vaardig in Garyp de wedstrijd tegen DWA/ARGO uit Winsum/Bedum.

Doelpunten: Jan Jacob van der Zee 7 (4), Evert Duipmans 4, Ammarins Schievink 2, Arjen Brander 1, Anke Rinsma 1 en Taede Sibma 1.