Harich – VenV

In de laatste speelronde voor de zaalcompetitie stond de topper van de derde klasse C op het programma. De nummer 2 van deze klasse kreeg de koploper op visite. Het onderlinge verschil bedroeg slechts 1 punt. Zou het stuivertje wisselen worden of zou de equipe uit Garyp een gaatje kunnen slaan naar de rest van de concurentie?
Op deze oktoberdag probeerde een waterig zonnetje wanhopig door te breken boven het speelveld, maar moest zijn meerdere erkennen in een nazomerse regenpartij.

Het begin van de wedstrijd was voor Harich, via een afstander en een strafworp kwamen ze vlot 2 – 0 voor. VenV moest even wennen aan de natte omstandigheden, maar herpakte zich en kwam gelijk tot 4 – 4. Om en om bleven de teams scoren tot 6 – 6. Het was Pieter de Jong die de ruststand 6 – 7 noteerde.

Na de rust bleef het spel zwaar door de weersomstandigheden, maar het waren toch de groenhemden die even door konden drukken. Prima doelpunten door Dieke Hoekstra en Sytze Brouwer.
Ondertussen werd het langzaamaan droger en de zon won terrein. Het was nu Harich die veerkracht toonde en de 6 – 9 achterstand wist om te buigen naar 10 – 10. De laatste vijf minuten kon het beide kanten nog op. Het was Harich die nu goed in de flow zat en middels een strafworp en een afstander de eindstand bepaalden op 12 – 10. De prima leidende scheidsrechter floot af op het inmiddels zonovergoten korfbalveld net buiten Harich.

Harich neemt de koppositie over van de Garipers in deze poule. De onderlinge verschillen in de top van deze poule zijn ongekend klein. Hoe deze competitie zich verder zal ontvouwen, zullen we na de winter kunnen gaan aanschouwen.

Vlug en Vaardig kan zich nu eerst opmaken voor de zaalcompetitie.

Doelpunten: Sytze Brouwer 4, Dieke Hoekstra 3, Nynke Buis, Miranda Veenstra, Pieter de Jong allen 1