Heerenveen 1 – VenV 1

Vlug en Vaardig speelde afgelopen zaterdag tegen de koploper, k.v. Heerenveen. Na twee gewonnen wedstrijden was vanaf het begin duidelijk, dat de Garipers in Heerenveen een moeilijke middag zouden beleven. Aanvankelijk bleek dat wel uit de score.
Op de 14-11 eindstand viel uiteindelijk weinig af te dingen. Woensdag om 20.00 uur speelt V en V in Garyp de bekerwedstrijd tegen overgangsklasser Rodenburg en zaterdag komt Thrianta uit Hoogeveen op bezoek.

Na een 0-1 voorsprong door een afstandsschot van Klaas-Jan Pander en een 2-2 tussenstand door het benutten van een kleine kans door Wilco de Vries was het bij 5-5 de laatste keer, dat V en V langzij kwam middels een knappe doorloopbal van Lennert Westerhof. Heerenveen kon de aanvallen langer opzetten vanwege het goed benutten van het lengtevoordeel, wat bij alle spelers aanwezig was. V en V had hier geen goed antwoord op. Vlak voor rust kwam Heerenveen hierdoor verdiend op een verschil van 3 punten, 10-7. Toen na de pauze hetzelfde spelbeeld zich doorzette en Vlug en Vaardig op een 12-8 achterstand kwam, moest coach Klos ingrijpen en bracht wissels met meer lengte in de ploeg. Met name Corrie Betten viel goed in. Dit resulteerde direct in een opleving en V en V sloop dichterbij. Bij 11-12 wankelde Heerenveen. Maar terwijl bij Vlug en Vaardig de gelijkmaker maar niet wilde vallen, bleek Heerenveen in de slotfase trefzekerder.

Doelpunten: Foppe Nicolai, Klaas-Jan Pander en Lennert Westerhof 2, Dieke Hoekstra, Annemarieke Houtsma, Sanne Plantinga, Tiede Fokkema en Wilco de Vries allen 1 doelpunt.