Het korfbalseizoen van VenV: de sportieve hoogtepunten


Korfbalvereniging Vlug en Vaardig kan terug kijken op een mooi en succesvol seizoen, met als sportieve hoogtepunt het handhaven van VenV 1 in de eerste klasse zaal. De situatie leek tijdens de jaarwisseling uitzichtloos: met slechts twee punten stond de BioBalance7-formatie stijf onderaan. Na de korte winterstop herpakte het eerste team zich, en hoe: alle thuiswedstrijden op één na werden gewonnen en VenV 1 handhaafde zich tijdens de laatste wedstrijd tegen directe concurrent De Waterpoort. Zij werden in de Westermar tot een handhavingswedstrijd gedwongen die zij ruim verloren. Volgend jaar mag VenV 1 zich dus gaan opmaken voor een nieuw jaar in de eerste klasse. Het busje kan weer uit het stof gehaald worden met de toekomstige tegenstanders uit Rheden, Elburg, Ermelo en Nijverdal. Het veldseizoen liep minder voorspoedig voor VenV 1. Toch wist het team van JaapJan van der Molen zich te handhaven in de tweede klasse.

VenV 2 kwam in de zaal voorspoedig uit de startblokken. Maar liefst zes wedstrijden op rij bleef het team ongeslagen, waarvan er vijf wedstrijden gewonnen werden. Na een slechte periode halverwege de zaal werd de draad weer opgepakt en eindigde VenV 2 uiteindelijk op een prima gedeelde derde plaats. Volgend jaar heeft VenV 2 dezelfde tegenstanders als VenV 1, dus er kan altijd gezamenlijk worden gereisd: een unicum! Op het veld werden de resultaten van het team van Lennert Westerhof ietwat wisselvalliger. Uiteindelijk handhaafde ook VenV 2 zich gemakkelijk in de reserve tweede klasse met een neutrale vierde plaats.

Wie zich wel als echte veldspelers profileerden waren de spelers van VenV 3. Zij werden overtuigend kampioen in de derde klasse! Met slechts drie verliespartijen liet het team van de afscheid nemende Anneke Hoekstra-de Haan de concurrentie achter zich. In de zaal werd VenV 3 keurig derde en handhaaft zich daardoor in de reserve derde klasse.
Daarnaast werd op het veld de F2 kampioen. Gefeliciteerd!

Ttijdens de laatste wedstrijd van VenV 1 namen twee spelers afscheid van de selectie: Martha van der Kooi en Tiede Fokkema. Van der Kooi gaat volgend seizoen bij VenV 3 spelen terwijl Fokkema verder dan de korfbalvelden wil kijken. Dank jullie wel voor jullie inzet! Het verlies van deze twee routiniers moet volgend jaar worden opgevangen door twee nieuwe versterkingen. Mirjam Dantuma en Arjen Brander waren op zoek naar een nieuwe uitdaging en komen daarom over van Veenwouden.

Het korfbalseizoen 2012-2013 is afgelopen, maar zonder VenV-dag zouden de leden wel erg vreemd de vakantie in gaan. Op 8 juni werd weer een succesvolle VenV-dag georganiseerd. Een dag waarin jong en oud met elkaar in één team spelen en waar de jongsten van de vereniging een mini-maxi toernooi hebben. De vorige jaren zat het weer niet echt mee, maar gelukkig was dat dit jaar niet van toepassing. Een strakblauwe hemel verblijdde deze mooie dag terwijl de zon haar best deed om de deelnemers te laten zweten. Met ruim 130 deelnemers mag deze dag weer als een groot succes worden beschouwd. Het toernooi verliep gezellig en bij vlagen fanatiek, de barbecue was als vanouds weer genieten en de derde helft ging door tot in de late uurtjes.

De spelers en coaches van VenV kunnen nu genieten van hun welverdiende vakantie. 12 augustus begint de voorbereiding op het nieuwe seizoen waarbij de club nog voor genoeg uitdagingen staat. Zou VenV 1 mee kunnen doen om het kampioenschap op het veld? En zouden ze zich kunnen handhaven in de eerste klasse zaal? En waar is VenV 2 toe in staat? En wat doen al die andere ploegen van VenV? We gaan het zien, tot ziens aan de lijnen van christelijke korfbalvereniging Vlug en Vaardig!

NB. Vergeet niet VenV te ‘liken’ op Facebook en te ‘volgen’ op Twitter!
Facebook:
www.facebook.com/vlugenvaardig
Twitter:

Daarnaast wil VenV u bedanken voor de bijdrage aan de oud ijzer actie. Er is ruim €1300 opgehaald! Ook loopt onze frituurvet-actie nog. De flyer hangt o.a. in de Spar, dus kijk daar wat u kunt doen om VenV te steunen! Hartelijk dank!