Het venijn zit in de start

Op een prachtig nieuw sportpark in Ureterp moest Vlug en Vaardig spelen tegen Oerterp. Beide ploegen zitten in de middenmoot en de verliezer zou in de degradatiezône komen. De BioBalance 7-formatie moest aantreden zonder de geblesseerde Lennert Westerhof. Vlug en Vaardig stond gemotiveerd en geconcentreerd aan de start, maar dat gold ook voor de spelers van Oerterp en de teams ontliepen elkaar niet veel. Er ontspon zich een spannende wedstrijd, waarin Oerterp wat gemakkelijker speelde. Zodoende stond er al snel 4-1 op het scorebord. V en V kon door hard werken aanklampen en werkte de achterstand weg, op 6-6 was de stand weer gelijk. Voor de groen-witten was het soms lastig de goede mensen in stelling te brengen en ook in die positie te houden. Daarnaast was Oerterp scherper op de afvallende ballen en daardoor duurden de aanvallen van V en V vaak kort. Bewonderenswaardig was deze middag de teamgeest en de strijdlust in het Gariper kamp, bij een achterstand was er geen paniek. In de slotfase leek Oerterp door onoplettendheid van de tegenstander een beslissend gat te slaan, 14-10. Met nog zes minuten te gaan leek het een zware opgave om nog een punt in de wacht te slepen. Maar waar Oerterp aanvallend veel te gehaast ging spelen, sloop V en V dichterbij tot 14-13. In de laatste minuut kreeg Wilco de Vries vrij voor de korf de kans op 14-14, maar die doelpoging ging net mis. Echter bij het laatste balbezit wist Jelly Jelsma een kleine kans koelbloedig te benutten. Opvallend was dat bijna alle V en V-ers de korf wisten te vinden. Komende zaterdag speelt V en V om 15.30 uur thuis tegen het onderaan staande Waterpoort uit Sneek. De reserveteams van Oerterp troffen elkaar ook afgelopen zaterdag. In de eerste helft ging het gelijk op, maar in de tweede helft liep het spel van V en V 2 stroef en werd de wedstrijd met duidelijke cijfers verloren. Komende zaterdag wordt gerekend op herstel.

Doelpunten: Tiede Fokkema 3, Dieke Hoekstra, Annemarieke Houtsma, Sytze Brouwer en Roel Schipper 2 en Jelly Jelsma, Martha van der Kooi en Wilco de Vries allen 1 doelpunt.