Heuse walkover van V&V tegen KIOS’45

GARYP – Zaterdag moest koploper Vlug en Vaardig het opnemen tegen KIOS’45 uit Sibculo, de nummer zes in de poule. Op voorhand mocht deze wedstrijd, met als balsponsor “ Sportcafe de Time Out”, geen problemen opleveren. Voor coach Peter de Groot pakte de opstelling van de tegenpartij goed uit; de speerpunten van KIOS konden goed onderdrukt worden. Vlug en Vaardig startte goed met een afstandschot van Miranda Veenstra. De Bio Balance formatie kon rustig door scoren en kreeg weinig tegenstand van de tegenpartij. Op alle fronten werd KIOS afgetroefd, wat resulteerde in een ruststand van 14-2.

Ook de tweede helft gaf hetzelfde beeld; Vlug en Vaardig hield de tegenpartij zo onder druk dat ze zelf rustig door konden scoren en zo de wedstrijd definitief naar hun hand konden zetten. Dit resulteerde in af en toe geweldige acties met fraaie goals. In de laatste twintig minuten werd er nog gewisseld. Na een goede wedstrijd werd Tiede Fokkema gewisseld voor pinchhitter Sytze Brouwer die meteen een strafworp forceerde. Het was een gemakkelijke wedstrijd waarin Vlug en Vaardig goed door bleef spelen en niet verzwakte. Met als resultaat een klinkende 25-5 overwinning en dat vrijwel iedereen vandaag zijn/haar doelpuntje mee kon pikken.

Volgende week staan er voor V en V 1 en V en V 2 zware wedstrijden op programma. V en V 1 reist dan af naar Enschede waar ze het opnemen tegen Dos-WK. Hier werd de vorige wedstrijd nipt van gewonnen met 14-13. Dus V en V moet flink aan de bak. Voor V en V 2 geld eigenlijk het zelfde in de streek derby tegen de Walden 4.

Doelpunten: Arjen Brander 8, Jan Jacob van der Zee 4, Tiede Fokkema, Teade Rienk Simba en Anke Rinsma allen 3, Miranda Veenstra en Corrie Betten beiden 2.