HHV – V en V

Afgelopen zaterdag moest V en V aantreden tegen HHV. De middenmoter uit Hollandscheveld bleek in de thuiswedstrijd moeilijk te verslaan. Voor de groen-witten was in deze voorlaatste wedstrijd van de competitie één punt voldoende voor lijfsbehoud in de eerste klas. Vanaf het begin scherp aantreden, was het devies. Het geheugen liet de spelers in het eerste kwart echter volledig in de steek. Een slechte organisatie en slap verdedigen zorgde voor een 4-0 achterstand. Vanaf dit moment begon V en V te korfballen. Er werd minder balverlies geleden en bij vlagen was er een goede aanvalsopzet. De 10-7 achterstand bij rust bood voldoende perspectief voor een goed resultaat. Toch liep het in het begin van de tweede helft volgens de trainer niet zoals afgesproken, dus paste hij meteen twee wissels toe. Langzamerhand werd de BioBalance 7-formatie heer op het veld van HHV. Er kwamen lange aanvallen en via de doorbraak was V en V plotseling wel gevaarlijk. Op de stand van 15-14 kreeg V en V nog meerdere kansen op een gelijkspel, maar door het ontbreken van een goede aanvalsorganisatie werden de kansen niet benut. Op basis van de tweede helft heeft Vlug en Vaardig zichzelf tekort gedaan door geen punten mee naar Garyp te nemen. Nu moet men over veertien dagen thuis winnen van DTS om zeker te zijn van een vervolg van het eerste klasserschap.  V en V neemt na jarenlang afscheid van Paul Schipper, omdat hij vanwege studie een jaar elders verblijft. Voorafgaand aan het eerste team deed het tweede team, wat je van een koploper mag verwachten: winnen. Maar ook hier was het eerste kwartier niet zoals het moest. Er was geen goed contact onderling, er stond geen team. Maar men herstelde zich knap en kwam via een 18-10 eindstand tot een overtuigende winst.
Doelpunten: Steffen Fokkema 4, Mirjam Kuipers, Tiede Fokkema en Lennert Westerhof allen 2, Jelly Jelsma, Martha van der Kooi, Nelly Wolters en Foppe Nicolai allen 1.