Hoogkerk – V en V

Na de goede prestatie van vorige week verloor V en V op basis van een slechte tweede helft met miniem verschil van runner-up Hoogkerk. De eerste helft konden de Garipers goed spel op de mat leggen, maar men wist onvoldoende het verschil in doelpunten uit te drukken. Na een 0-2 voorsprong en toen Mathilde Bosma de 3-6 maakte, leek het een niet al te moeilijke middag te worden. Met name de dames van V en V hadden het vizier op scherp. Een periode van verslapping bracht Hoogkerk terug in de wedstrijd tot een 6-7 ruststand.

De tweede helft ebde het geduld weg en werd er met weinig aanvallend vernuft gespeeld. Hoogkerk profiteerde daarvan en kwam rustig ballend op een 10-8 voorsprong. Even leek V en V zich te herstellen en men kwam door Mirjam Kuipers weer op een 11-12 voorsprong. Slordig aanvallend spel in de slotfase leidde tot het verlies. Uiteindelijk hielp – in de ogen van V en V – de verder goed leidende scheidsrechter mee door in de laatste seconden een doelpunt tegen de overigens sterk spelende Martha van der Kooij goed te keuren: 13-12.

Komende zaterdag mag er revanche komen thuis tegen het sterke VDW-OLS uit Assen om 15.30 uur.