In memoriam: Aafke Kloosterman-Wijmenga

Afgelopen woensdag 24 januari is ons erelid Aafke Kloosterman-Wijmenga komen te overlijden. Aafke haar ziekte leek lange tijd stabiel, maar de afgelopen maanden verergerde de situatie. Aafke is 86 jaar geworden, waarvan ze maar liefst 73 jaar lid was van onze vereniging.

Als speelster was ‘Aaf’ onderdeel van de gouden generatie. Eerst werden ze Fries kampioen door een 8-4 overwinning op AKC Anjum te boeken. Op het daaropvolgende Nederlands kampioenschap werd DVO Bennekom ook met 8-4 verslagen. Daarmee werd Aaf Nederlands kampioen! Een hoogtepunt in de geschiedenis van V&V.

Als moeder van (voormalig) leden Roel, Jouke en Diety was Aaf zeer betrokken bij de vereniging. Uiteraard als supporter, maar ook graag bereid om de handen uit de mouwen te steken. Later was ze trouwe supporter bij de wedstrijden van haar haar korfballende kleinkinderen.

Daarnaast was ze steevast te vinden aan de zijlijn van het veld in Garyp, uiteraard altijd zij aan zij met haar man Gerrit. Altijd fanatiek, maar rustig van aard. Je moest het als speler wel erg bont maken om naderhand een kritische noot te krijgen. Aaf was praktisch altijd positief. Haar aanwezigheid zal worden gemist.

We zullen Aaf herinneren als een warm persoon die veel voor de vereniging heeft betekend. Na 73 jaar wordt het lidmaatschap van V&V verbroken, maar de verbinding blijft voor altijd. We wensen Gerrit, kinderen, kleinkinderen en alle dierbaren veel sterkte toe.