In Memoriam: Henk Schipper

Bedroefd zijn we nu we in zo’n korte tijd afscheid moeten nemen van nog een gewaardeerd lid. Afgelopen donderdag 25 maart is Henk Schipper plotseling komen te overlijden.  Werkend aan zijn herstel wat naar eigen zeggen ‘gewoon wat tijd nodig had’ is hem deze tijd helaas niet gegund.

Als vader van (voormalig) leden Paul, Mirjam en Roel was Henk al snel betrokken bij de vereniging. Uiteraard als supporter maar ook graag bereid om de handen uit de mouwen te steken. Eerst als coach van het 2e team met zijn kenmerkende ‘bulderende’ stem langs de lijn. Soms onduidelijk maar voor iedere speler signaal genoeg dat er echt iets moest gebeuren.

Later heeft Henk zich vooral ingezet als scheidsrechter, beoordelaar en ook organisatorisch in de werving en opleiding van nieuwe scheidsrechters. Een lastige en soms ook ondankbare taak die hij met veel enthousiasme en doorzettingsvermogen heeft vervuld.

Niet alleen voor Vlug & Vaardig, maar ook graag bereid om andere verenigingen te helpen op dit vlak en als medewerker competitie bij het KNKV.

Steevast te vinden aan de zijlijn van het veld in Garyp, samen met zijn vrouw Roelie. Rustig van aard maar met respect voor scheidsrechters hoog in het vaandel en spelers of toeschouwers indien nodig, daar fijntjes aan te herinneren. Na afloop napratend aan de vertrouwde stamtafel in het Geahûs samen met Roelie en vast clubje supporters.

We zullen Henk herinneren als fijn persoon die veel heeft betekend voor de vereniging en de korfbalsport in het algemeen. We wensen Roelie, kinderen en alle dierbaren veel sterkte toe.