Junioren winnen toernooi!

Vlug & Vaardig A1, Orjol B1, Sparta C1, DTL D2, Pallas E2 en DTL F1 gingen gisteren naar huis met de grootste beker én een spiksplinternieuwe korfbalbal als prijs. Want zij waren gisteren de grote winaars op het Internationaal Jeugdtoernooi 2010.

Het toernooi, georganiseerd door Leeuwarder korfbalvereniging Pallas ’08, werd gespeeld op sportveldencomplex Nylân. Boven het complex hingen de hele dag donkere regenwolken maar de hoeveelheid neerslag viel uiteindelijk behoorlijk mee.

Het was de achtste editie van het twee jaarlijkse Internationaal Jeugdtoernooi. Voorheen was de organisatie van het toernooi in handen van lkc Friso, dat inmiddels samen met ckv Rapiditas de fusievereniging Pallas ’08 vormt.

De oudste jeugdteams speelden gisteren niet alleen om prijzen op het korfbalveld maar streden ook nog tegen elkaar in het Profile Tyrecenter bandenspel. Een parcours dat bestond uit sport- en spelonderdelen waarbij autobanden centraal staan.

Het sprinten over de autobanden sprintladder, het doorgeven van autobanden, het rollen en rennen met autobanden en het balwerpen door, je raadt het al, autobanden ging het aspiranten team Flamingo’s B1 het beste af. Zij waren met een knappe tijd van 2:54,90 de snelste. (red.: Folgens my hie VenV A1 in tiid fan: 2:53,?? toch JJ?)

Voor alle voetbalfans was er natuurlijk ook de mogelijkheid om de WK-voetbalwedstrijd Nederland – Japan te volgen. Dit kon op een enorm scherm in een bomvolle maar gezellige kantine maar ook op de korfbalvelden via het commentaar over de geluidsinstallaties. Zo kon er tijdens de voetbalwedstrijd gewoon worden door gekorfbald.

Komende tijd kunnen alle deelnemers nog een presentje verwachten. Alle spelers gingen namelijk als team op de foto. Deze teamfoto’s worden op posterformaat afgedrukt en toegestuurd aan de contactpersonen van de deelnemende verenigingen.

Zij kunnen de tastbare herinnering aan een dag vol korfbal vervolgens verdelen onder alle spelers en coaches die van de partij waren op de achtste editie van het Internationaal Jeugdtoernooi 2010.

Oohja de utslagen:
VenV A1 – DTL A1: 4-1
VenV A1 – DES A1:
VenV A1 – Pallas A1:
VenV A1 – Orjol A1: 3-3