Klinkende zege VenV 1

Op deze mooie zomerse zaterdag mocht VenV 1 aantreden tegen Spannum 1. Er was nog een kleine kans dat de Garypers degradatie konden afwenden. De Bio Balance formatie moest dan de beide laatste wedstrijden winnen en de mede degradatie kandidaten Noordenveld en Thrianta mogen geen punten meer halen. Reden genoeg om er vol voor te gaan tegen de ploeg uit Spannum.

VenV liet meteen zien waar het voor speelde en spreidde een gedrevenheid ten toon, die meteen werd beloond met de openingstreffer.  VenV liet mooi korfbal aan het publiek zien deze laatste thuiswedstrijd en bleeft steeds het initiatief houden. Roel Schipper werd in de loop van de tweede helft gewisseld voor Sytze Brouwer vanwege een blessure.  Geen moment heeft men Spannum het idee gegeven dat er iets te halen viel in Garyp en met een eindstand van 19-11 was de overwinning meer dan terecht. Zoals zoveel wedstrijden dit seizoen speelde het vlaggenschip van VenV een zeer goede wedstrijd; het verschil met al die andere keren was dat er met veel overtuiging werd geschoten en de goals nu wel vielen. Helaas is  door de winst van Noordenveld het lot bezegld voor VenV 1 en is degradatie een feit.

Volgende week is de laatste competitiewedstrijd en moet VenV 1 het opnemen tegen buurvereniging Quick 1.

Doelpunten: Jan Jacob van der Zee 5, Arjen Brander 1, Sytze Brouwer 1, Mirjam Kuipers 3, Martha van der Kooi 2, Corrie 1, Roel Schipper 1, Luut Peter Nieuwenhuis 3, Dieke Hoekstra 2.