Korfballers V en V nog niet veilig na nederlaag

DRACHTEN – De korfballers van Vlug en Vaardig uit Garyp hadden zich zaterdag nagenoeg veilig kunnen spelen, maar het resultaat tegen ROG uit Groningen was teleurstellend. Na de 18-22 nederlaag zullen de krachten zaterdag tegen HHV uit Hollandscheveld opnieuw aangesproken moeten worden om definitief verzekerd te zijn van een volgend seizoen in de tweede klasse van de zaalkorfbalcompetitie.

Door Jelle Jeensma, BRON: Actief Media

Door deze tegenvaller tegen ROG moet V en V moet flink aan de bak om degradatie te ontlopen. Elko uit Elim heeft twee punten minder en kan nog op gelijke hoogte komen. Met negen punten zijn ROG en HVV evenmin uit de problemen. Hekkensluiter Sparta staat nog steeds onderaan, maar won wel.

V en V kwam in sporthal De Drait in Drachten te laat in het spel, hoewel de tweede helft van een beter kaliber was en toen de doelpunten wel vielen.

“We hebben het in de eerste helft laten liggen en kwamen de afspraken niet na. Verdedigend speelden we niet goed en we maakten teveel overbodige overtredingen. Daardoor kregen we onnodige strafworpen tegen”, zegt trainer Ron Berkenbosch. Vlug en Vaardig begon nerveus aan de wedstrijd en stond binnen de kortste keren op een 0-5 achterstand. Het slaagde er daarna niet meer in definitief aan te haken.

Pieter de Jong, Arjen Brander, Corrie Betten en Roel Schipper zorgden weliswaar voor de aansluiting (4-5), maar ROG had daarna weer de bovenhand. V en V oogde aanvallend besluiteloos en bleef scorend in gebreke. ROG nam de aanvallen van de Garipers over en was wel trefzeker. Plotseling keek V en V tegen een 5-11 achterstand aan en moest het opnieuw aan een inhaalrace beginnen. Dat lukte deels, want bij rust was het 8-12. V en V speelde de tweede helft een stuk beter en het baltempo ging omhoog. ROG bleef ook scoren, waardoor het verschil niet goedgemaakt kon worden. Wel kwam V en V dichtbij.

Na 14-18 brachten Pieter de Jong en Roel Schipper de marge op twee treffers: 16-18. V en V leek door te drukken, maar de energie bij de Garipers was verdwenen en de Groningers namen weer zes punten afstand. Met twee rake schoten van Remco Schraa van V en V werd de eindstand 18-22.

“We hebben de tweede helft beter gespeeld, hoewel we teveel kansen misten. Er zat meer rust in de aanvallen en we maakten aanvallend en verdedigend betere keuzes”, vond Ron Berkenbosch, die voor volgend seizoen heeft bijgetekend en ook in de veldcompetitie stevig aan de bak moet met zijn ploeg die onderaan staat. “We strijden in de zaal al een paar weken tegen degradatie en hebben voldoende kwaliteit om in deze klasse te blijven. De spelers willen graag, maar soms zijn ze lief en te afwachtend.”

V en V heeft een smalle selectie, waardoor blessures en het wegvallen van spelers zwaar aantikken. Het tweede team presteert goed en staat bovenaan staat in de competitie. Doelstelling is handhaven. “Voor de eerste klasse komen we in alle linies wel kwaliteit tekort”, weet Berkenbosch. Kleinere korfbalclubs in de regio ontkomen niet aan verdergaande samenwerking om hun selecties op peil te houden, vindt de trainer-coach uit Groningen. “Binnen een straal van twintig kilometers zouden de clubs daarover afspraken moeten maken.”