Leeuwarden 1 – VenV 1

De korfballers uit Garyp moesten aantreden in de hoofdstad tegen de k.v. Leeuwarden. Het was niet te merken, dat de tegenstander vorige week reeds was gedegradeerd, zij speelden namelijk met een strijdlust, alsof er nog veel te halen viel. Aanvankelijk leek V en V overdonderd en via een tweetal strafworpen stond het al snel 0-2. Langzaamaan kreeg V en V vat op de wedstrijd en na 10 minuten brak er een hele goede periode aan van de groen-witten. Via afstandschoten van Lennert Westerhof en Mathilde van der Zee en doorloopballen van Tiede Fokkema en Martha van der Kooi stond er 2-7 op het scorebord. Wie dacht, dat de wedstrijd hiermee gelopen was, kwam bedrogen uit. V en V had moeite met het fysieke spel en speelde onrustig aanvalspel met als gevolg een tussenstand van 7-8.

Coach Stevo Jellema sprak zijn ploeg vermanend toe en wederom kwam er een opleving in het spel van V en V. Via ondermeer twee doelpunten van de prima invallende Siemen-Jan Miedema werd het definitieve gat geslagen, 8-14. In de slotfase kwam Leeuwarden iets dichterbij, 13-16 was de eindstand.

Komende zaterdag is er eindelijk weer een thuiswedstrijd, om 18.10 uur wordt er gespeeld tegen Z.K.C.’19. Ook de jeugd en het 2e en 3e team komen in actie, vanaf 12.00 uur is het een echte “thuisdag” in de Westermar te Burgum.