Mid-Fryslan A1 – VenV A1

Afgelopen zaterdag(19/9/09) moest de A1 van VenV aantreden tegen de A1 van Mid-Fryslan. Deze wedstrijd is gespeeld in Grou. We wisten allemaal dat het een zware wedstrijd zou worden omdat ze bijna alle wedstrijden hebben gewonnen tot nu toe. Het werd dan ook een zware, maar van onze kant een redelijke wedstrijd.

We zijn begonnen met de volgende opstelling:
Aanval: Pieter, Peter, Anja en Anne
Verdediging: Taede, Jan Jacob, Berber en Hester
Bank: Hanneke en Jelmer
Afwezig: Christa

Het begin van de wedstrijd liep niet zo lekker, al snel kwamen we op een 2-0 achterstand. Deze achterstand werd als maar groter en stond het score bord al snel op 5-0. We wilden natuurlijk niet doelpuntloos naar huis toe gaan, en dus met een prachtig afstandschot van Pieter werd de stand 5-1. Na de vakwissel ging het niet slecht en scoorde Hester een doorloopbal waardoor de score veranderde in 5-2. Hierna volgde de rust.

Na de bespreking van invalcoach Anneke Timmermans moesten we er nog even 35 minuten tegenaan. Berber werd vervangen door Hanneke. En even later werd Peter vervangen door Jelmer. Door een verdedigende fout van Mid-Fryslan kregen we een strafworp mee die netjes werd afgemaakt door Taede. Maar na deze 5-3 ging het weer bergafwaarts. Zonder zelf doelpunten te maken kregen we ze wel tegen waardoor de stand opliep tot 9-3. Anne vond dit natuurlijk ook niet zo mooi en die knalde meteen ons 4de doelpunt erin door middel van een afstandschot. Dit kon Mid-Fryslan niet echt waarderen en zo was het al snel 10-4. Na weer een vakwissel besloot Taede in een keer diep te gaan en dankzei een mooie pass van Jan Jacob scoorde Taede een doorloopbal. Maar daarna stond het al snel weer 11-5. Met behulp van vrije bal 2 zette Anne die een goede wedstrijd speelde de stand op 11-6, en vervolgens kregen we weer een strafworp mee die Pieter 100% benutte. Maar Mid-Fryslan was ook nog niet klaar met scoren en zo werd het 12-7. Bij de volgende aanval besloten we bal 5 te doen en dit was een succes. Door een gehinderde doorloopbal van Hester kregen we een strafworp mee een Taede gooide hem er voor de tweede maal in. Er werd weer gewisseld van vak en fuctie en Jelmer maakte de wedstrijd af met een mooi afstand schot die leidde naar de 12-9.

Wederom een verliespartij. Daarintegen zijn we zelf niet ontevreden over ons 1e klasse avontuur. In al onze wedstrijden is het grootste verschil 3 doelpunten geweest, wat aangeeft dat we goed in deze klasse passen.
Onze volgende wedstrijd is tegen SCO A2. De ploeg uit Oldeholdpade komt in Garyp op bezoek om 17.00 uur.
Graag zien we u langs de lijn!