Nipt verlies Vlug en Vaardig

Direct bij de seizoensstart in de 1e klasse moest V en V aantreden tegen streekgenoot DFD. Onder goede omstandigheden werd de wedstrijd op het kunstgras in Garyp gespeeld. De thuisploeg startte met een nieuwe trainer, Ronald Klos, en een behoorlijk vernieuwd team. De eerste helft liet een gelijkopgaand duel zien, waarbij de verdedigingen overheersten.

Als er wel lange aanvallen kwamen, dan stond vaak het vizier van de schutters niet op scherp. Qua score bleven de ploegen voortdurend bij elkaar in de buurt en dit resulteerde in een ruststand van 5-5. Na de thee bleef DFD scoren, terwijl de aanvalsmachine van V en V steeds stroever liep. De ploeg uit Oentsjerk liep uit naar 8-11.

Ronald Klos paste enkele wissels toe en dat bracht enige opleving. Door scores van Wilco de Vries en Lennert Westerhof werd het 10-11 en was de spanning volleldig terug. Toen daarna een DFD-speelster een afstandschot scoorde, leek dat de beslissing, maar V en V scoorde weer de aansluitende treffer. De resterende tijd was echter onvoldoende om nog een punt te halen. Volgende week wordt er in Hollandscheveld tegen HHV gespeeld.