Nipt verlies Vlug & Vaardig

HARKEMA – Zaterdag moest de BioBalance7-formatie aantreden tegen Harkema op een gloednieuw kunstgrasveld in Harkema. De vorige wedstrijd tegen Harkema werd in Garyp gewonnen, maar vooraf werd al verwacht dat dit niet een gemakkelijke wedstrijd zou worden. Vorige week speelde Harkema namelijk ook al gelijk tegen concurrent Harich. Vooraf aan de wedstrijd had VenV 2 het goede voorbeeld gegeven door met 13-19 te winnen van Harkema 2. Hierdoor speelde zij zich veilig in de reserve tweede klasse.

De groen-witten begonnen niet scherp aan de wedstrijd. Het was meteen Harkema, dat middels een uitstartbal de korf wist te vinden. Na een tijdje wist Pieter de Jong door een afstandschot de stand weer gelijk te trekken. Het was echter Harkema, dat in deze fase feller was en zij kwamen dan ook tot 3-1. Door wederom een afstandschot van Pieter de Jong werd het 3-2, maar hierna liep Harkema uit tot drie punten voorsprong. Alhoewel VenV twee strafworpen niet wist te verzilveren, kwam VenV door doelpunten van Jan Jacob van der Zee, Roel Schipper en Pieter de Jong wel terug tot één punt. Voor de thee maakte Harkema toch nog het verschil, waardoor een 9-5 ruststand op het scorebord stond.

In de tweede helft moest VenV nog flink aan de bak om een overwinning uit het vuur te kunnen slepen. Aanvankelijk lukt dat nog aardig. Door doelpunten van Anja Lont en Jan Jacob van der Zee werd de marge weer verkleind. Maar ook nu weer kon VenV dit niet behouden of verkleinen en liep Harkema uit naar 11-7. Dit was het moment voor coach Peter de Groot om te gaan wisselen. Hij bracht Mirjam Kuipers, Mathilde van der Zee, Evert Duipmans en Tiede Fokkema in. Meteen daarna wist Evert Duipmans met een kleine kans te scoren en Jan Jacob van der Zee met een doorloopbal de korf te vinden. VenV probeerde alles om alsnog punten binnen te halen. Harkema scoorde echter steeds mee. Door o.a. nog doelpunten van Tiede Fokkema, Jan Jacob van der Zee en Mirjam Kuipers, werd het 13-12. Dichterbij kon VenV niet komen, want toen klonk het laatste fluitsignaal.

Op 30 mei speelt de BioBalance7- formatie van Vlug & Vaardig in Garyp haar laatste wedstrijd tegen Harich. Deze wedstrijd dient gewonnen te worden om nog een promotiewedstrijd voor de tweede klasse eruit te kunnen halen.

Doelpunten: Jan Jacob van der Zee 4, Pieter de Jong 3, Roel Schipper 1, Anja Lont 1, Evert Duipmans 1, Tiede Fokkema 1 en Mirjam Kuipers 1.