NKC te sterk

GARYP – Vorig jaar had V en V nog gewonnen in sporthal de Noesselte te Nijverdal, dus enig optimisme was er vooraf. Of dit het nu was, of de voortdurend voor onbenulligheden fluitende arbiter, maar in elk geval startte de hoofdmacht van V en V slapjes aan de wedstrijd. Vooral verdedigend werd teveel ruimte geboden en kreeg NKC ’51 royaal de gelegenheid om op schot te komen.

Het team verloor uiteindelijk met 25-15.

Na een twintigtal minuten kwamen de Garipers hierdoor al op een schier onmogelijke achterstand van 9-3. Toen er daarna ook nog twee keer een gele kaart werd uitgedeeld aan Lennert Westerhof, leek de wedstrijd gespeeld. Kaarten, die overigens ook door de tegenstander als uiterst discutabel werden beschouwd. Hierna pakte de BioBalance 7-formatie de draad beter op en ontstond er een gelijkopgaand scoreverloop, maar het ontstane gat werd niet meer gedicht. NKC ’51 speelde met veel vertrouwen de wedstrijd uit en kwam door een hoog schotpercentage tot een klinkende overwinning, 25-15. Voor V en V lijkt het motto: Uithuilen en opnieuw beginnen.

Komende zaterdag moet er voor een thuiswedstrijd uitgeweken worden naar Damwoude, waar om 14.20 uur tegen koploper TOP uit Vroomshoop gespeeld wordt.

Doelpunten: Wico de Vries 4, Foppe Nicolai en Lennert Westerhof 3, Martha van der Kooi en Tiede Fokkema 2 en Klaas-Jan Pander 1 doelpunt.