Noordenveld 1 – V en V 1

Nadat de tweede teams elkaar met een gelijkspel in evenwicht hielden, traden de eerste teams van Vlug en Vaardig en Noordenveld het strijdperk binnen in Roden.
Aanvankelijk ging het spel gelijk op, maar aan het slot van de eerste helft bouwde een trefzeker V en V een voorsprong op. Vooral Lennert Westerhof wist de korf te vinden.
Verder onderscheidde Mirjam Kuipers zich bij de dames. Het team uit Garyp speelde geconcentreerd, maakte een volwassen indruk en veroorzaakte weinig “unforced errors”. Er werd als collectief een sterke pot gespeeld en de ruststand werd op 6-10 bereikt.
De tweede helft was minder attractief, maar de groenwitten speelden met geduld en overleg de juiste mensen uit. Noordenveld daarentegen maakte bij tijd en wijle een fysieke, maar ook onsamenhangende indruk. Bij 7-13 leek de wedstrijd beslist, maar Noordenveld kwam via een aantal strafworpen sterk terug. Bij een stand van 13-15 volgde het eindsignaal van de goed leidende scheidsrechter Wiegersma. En voorzover de geschiedenis te achterhalen viel, is er in de zaal nog nooit door V en V van Noordenveld gewonnen. Door deze winst is er aansluiting bij de subtop. Het vertoonde spel geeft de BioBalance7-formatie vertrouwen voor de rest van de competitie. Na het kerstreces wordt er op 3 januari in Vroomshoop gespeeld tegen TOP.
Doelpunten: Lennert Westerhof 6, Steffen Fokkema 4, Tiede Fokkema 1, Roel Schipper 1, Mirjam Kuipers 2 en Dieke Hoekstra 1.