Oerterp – Vlug en Vaardig

Oerterp – Na het verlies van vorige week had het vlaggenschip van VenV het nodige recht te zetten. Tegenstander Oerterp was echter niet van plan hieraan mee te werken. De Garijpers hadden met name in de tweede helft moeite de kansen te benutten, terwijl de thuisploeg toen juist met scherp schoot. Hoewel de krachtsverschillen tussen beide teams minimaal waren, werd de ploeg van Stevo Jellema werderom met een forse nederlaag naar huis gestuurd.

Via een strafworp kwam Oerterp op 1-0, maar met een afstandschot schoot Lennert Westerhof VenV weer snel naast de thuisploeg. Hierna volgde een gelijkopgaande strijd tot 3-3. Het spel van de Bio Balance equipe was veel verzorgder dan vorige week. Met name de verdediging stond erg sterk in deze fase; er werden veel rebounds gepakt en ook afketsende schoten waren veelal voor VenV. In aanvallend opzicht viel Jelly Jelsma op door zeer sterk korfwerk, waaruit diverse kansen kwamen. Mede hierdoor slaagden de Garijpers erin met 2 scores van Tiede Fokkema 10 minuten voor rust een 3-5 voorsprong te pakken. Gezien het spelbeeld had men dit tot de pauze vast moeten houden. Enkele persoonlijke verdedigende fouten zorgden er echter voor dat Oerterp weer op gelijke hoogte kwam en net voor rust zelfs een 6-5 voorsprong nam.

In de tweede helft nam Oerterp het initiatief en was VenV niet bij machte de wedstrijd te kantelen. De Garijpers lieten hun directe tegenstanders te gemakkelijk tot schot komen en met name de dames van Oerterp profiteerden hier optimaal van. Tot 9-7 kon VenV nog enigszins bijblijven, hierna liep de thuisploeg zeer zuiver schietend uit naar 13-7.  Aanvallend bleef VenV redelijk spelen en wist men voldoende kansen creëren, het vergat echter deze af te maken.  Oerterp had hier geen problemen mee en wist uiteindelijk een ruime 17-10 winst te boeken.