Oerterp wint van Vlug en Vaardig

Een wedstrijd, waarin het eindresultaat kon leiden tot bijna kampioenschap en degradatie. Dit geeft al aan, dat er veel belangen op het spel stonden. Het eerste kwartier was duidelijk voor de Garipers. Door strak verdedigen en een sterke rebound speelde V en V gemakkelijker dan Oerterp. Eén handicap speelde V en V echter vanaf het begin parten: het missen van de vele kansen. Na het eerste kwartier brak er een korte periode aan, die achteraf bekeken beslissend was voor het eindresultaat. Vlug en Vaardig stond voor met 4-5, maar kreeg daarna een les in efficiëntie. Zonder goed te spelen, scoorde Oerterp zeer vlot. Het was veelal één schot, één doelpunt. Zo werd de Gariper voorsprong in acht minuten omgebogen in een 10-5 achterstand. Na de rust was duidelijk, dat er niet veel spanning in de wedstrijd terug zou keren. Daarvoor miste V en V te veel kansen. Oerterp bouwde rustig de voorsprong uit. Bij het laatste fluitsignaal stond er 18-10 op het scorebord. Dit betekende dat Oerterp bijna de kampioensvlag uit kan hangen. Voor V en V hield dit in, dat, wat al een tijdje in de lucht had gehangen, degradatie een feit was geworden.