Off-day V&V

GARYP – Zaterdag mocht het vlaggenschip van Vlug & Vaardig thuis aantreden tegen koploper Noordenveld. Wilde VenV nog enige rol van betekenis kunnen spelen in de strijd om het kampioenschap, dan diende deze wedstrijd gewonnen te worden. In de heenwedstrijd werd in Roden destijds verloren. VenV wilde zich dus ook revancheren. De weersomstandigheden waren in ieder geval goed om een mooie pot op de mat te kunnen spelen.
Na het beginsignaal van de scheids kwam het al snel door een afstandschot op 0-1 voor de gasten. Vlug en Vaardig probeerde van alles, maar de ballen vielen niet door de korf. Daarnaast ontbrak het in de eerste twintig minuten ook aan een goede verdediging. VenV was niet scherp genoeg en Noordenveld profiteerde hiervan door met afstandschoten op 0-5 te komen. De kleine kans van Jan Jacob van der Zee zorgde echter voor een opleving. Er volgden diverse afstandschoten aan thuiszijde, waardoor een stand van 6-6 werd bereikt. Het was alleen Noordenveld, die toch nog voor de pauze twee scoorde.

Na de thee was het zaak voor VenV om scherp te beginnen en kansen meer te gaan benutten. Toch was het Noordenveld die het eerst scoorde. Sytze Brouwer en Anke Rinsma hadden meteen een antwoord. Daarna brak weer een fase van schotloosheid aan bij VenV waardoor de gasten uitliepen tot 8-16. In de laatste tien minuten maakte o.a. Mathilde van der Zee, die was ingevallen voor Anke Rinsma, door 2 doelpunten de stand nog iets dragelijker. Uiteindelijk stond aan het eind van deze off-day de stand van 12-18 op het scorebord.

Volgende week zaterdag 16 april speelt de BioBalance7- formatie van Vlug & Vaardig tegen Invicta in Kollum.

Doelpunten: Sytze Brouwer 3, Arjen Brander 2 (1), Mathilde van der Zee 2, Jan Jacob van der Zee, Nynke Buis, Anke Rinsma en Taede Sibma allen 1.