Onmachtig Vlug & Vaardig verliest van CSL

Na eerder op de dag te horen hebben gekregen dat concurrent in de strijd tegen degradatie, De Parabool, gewonnen had tegen ROG, was er maar één opdracht voor de Biobalance 7 formatie: er moest gestunt worden tegen koploper CSL om niet hekkensluiter van de competitie te worden. Echter bleek na 10 minuten al dat dit vandaag een vrijwel onmogelijke opgave was, en dat het voor de ploeg uit Garyp een hele, hééle lange avond zou worden.

Aanvallend kon de ploeg van trainer Jaap Jan van der Molen geen potten breken. Menige doorloopballen werden gemist, er werd te vaak op het verkeerde moment geschoten, en van de schoten die op het juiste moment genomen waren, was de afwerking slecht of ontbrak het geluk. Na een helft te hebben gespeeld bleef de score steken op 2 doelpunten. Doelpunten van Roel Schipper en Martha van der Kooij moesten de eer hoog houden.

Dit terwijl de bezoekers uit Britsum geen enkele moeite hadden met het vinden van de korf. Vrijwel alle ballen die het viertal heren van CSL omhoog gooiden betekende een goal. Als er dan ook nog kleine kansen vrij eenvoudig worden weggegeven, is het niet verrassend dat de tussenstand na ruim 15 minuten spelen al 1-7 was. V&V bleek ook in het restant van de eerste helft niet bij machte om de doelpuntenmachine uit Britsum te stoppen, wat resulteerde in een ruststand van 2-10.

In de rust bracht trainer Jaap Jan van der Molen een wissel in. Pieter de Jong verving Taede Sibma. Eigenlijk vervolgde de tweede helft gelijk weer het beeld van de eerste helft. CSL ging vrolijk door met scoren, en Vlug & Vaardig had het aanvallend heel lastig. De Garipers hadden moeite een gaatje te vinden in de dichtgemetselde verdediging van CSL. Vrijwel alle schoten die de Biobalance 7 formatie nam, waren te kort en door slim inzakken van de heren van CSL was de afvallende bal vrijwel elke keer voor CSL. Het duurde een tijd voor Vlug & Vaardig weer een doelpunt mocht bijschrijven, het was Roel Schipper die van afstand de bal door de korf gooide, en de tussenstand bepaalde op 3-18.

In de slotfase lieten de bezoekers de teugels wat vieren en liet de Bio Balance formatie bij vlagen zien dat het wel degelijk goed verzorgd kan spelen. Dit restulteerde in een 8-23 eindstand; een wedstrijd om heel snel te vergeten. Volgende week staat er namelijk de belangrijke 4-punten wedstrijd op het programma tegen concurrent De Waterpoort.