Opnieuw verlies voor Vlug en Vaardig

De korfballers uit Garyp moesten in Groningen aantreden tegen ROG. Vooraf was duidelijk, dat het een lastige opgave zou worden. ROG bevindt zich in de hogere regionen van de competitie.

Daarnaast kon V en V niet compleet aan de wedstrijd beginnen. ROG zette direct de toon door uit twee schoten evenzovele doelpunten te scoren, 2-0. De eerste tien minuten kon V en V het scoringstempo bijbenen, 3-3, maar daarna was er nog maar één ploeg, die korfbalde.

ROG liep uit naar 10-3. In de rust had coach Ronald Klos opdracht gegeven het spel aan te passen en in het eerste kwartier na de onderbreking lukte dit wonderwel. De BioBalance 7-formatie bracht de achterstand terug tot 11-8 en even wankelden de Groningers. Gemakkelijk aan ROG gegeven strafworpen bracht sommige spelers van V en V wat van de kook. Vanaf dat moment kwam ROG weer in haar spel en ging verder, waarmee het de eerste helft was begonnen, namelijk zeer gemakkelijk scoren. Vlug en Vaardig was vandaag de mindere ploeg in de korfzône en qua schotkracht.

Zodoende kwam er nog een duidelijke einduitslag op het scorebord van 21-14. Met nog drie wedstrijden te gaan wordt het een hele klus om het eersteklasserschap veilig te stellen.

Doelpunten: Foppe Nicolai en Wilco de Vries 4, Roel Schipper 3 en Annemarieke Houtsma, Sanne Plantinga en Klaas-Jan Pander elk 1 doelpunt.