Overtuigende overwinning VenV op HHV

Afgelopen zaterdag diende de BioBalance7-formatie van Vlug & Vaardig in Garyp aan te treden tegen HHV uit Hollandscheveld. Vorig jaar werd de uitwedstrijd nog verloren. Er was nog wat recht te zetten. Bovendien zouden de Garipers bij een overwinning zeker zijn van handhaving.

Het team begon direct vanaf de eerste minuut scherp aan de wedstrijd en kwam snel op een 1-0 voorsprong door een kleine kans van Mirjam Kuipers. Zij zorgde even later d.m.v. een afstandschot ook voor de 2-0. HHV kwam echter terug door een kleine kans en een doorloopbal door onoplettendheid van de Gariper verdediging. Maar daarna pakte VenV de draad weer op. Door snel spel en goed korfbal werd de stand getild naar 9-3. Als gauw werd duidelijk, dat HHV tegen VenV niet veel in de melk te brokkelen had. HHV had in die tussentijd alleen nog iets terug kunnen doen door een strafworp.

Na de thee ging het team uit Garyp vrolijk verder en werd het al snel 11-3 door een afstandschot van Mirjam Kuipers en een vrije bal van Dieke Hoekstra, die daarmee haar 100ste doelpunt voor VenV 1 scoorde. Daarna werd er weer gescoord uit een strafworp door HHV, maar dit werd meteen teniet gedaan door een doorloopbal van Roel Schipper, na een prachtige assist van Mathilde van der Zee. Daarna bleef VenV scoren d.m.v. afstandschoten en doorloopballen. HHV kon in deze fase de korf wat gemakkelijker vinden, maar door de grote voorsprong uit de eerste helft werd het nooit meer een wedstrijd. Uiteindelijk leidde dit tot een overtuigende 19-11 eindstand. Na het laatste fluitsignaal scheen het zonnetje over het sportcomplex in Garyp: Vlug & Vaardig speelt ook volgend seizoen tweede klasse!

Op zaterdag 25 mei speelt het vlaggenschip van Vlug & Vaardig zijn volgende wedstrijd tegen DTL in Hantum.

Doelpunten: Mirjam Kuipers 6, Dieke Hoekstra 4 (1), Mathilde van der Zee 3, Tiede Fokkema 2, Roel Schipper 2 (1), Martha van der Kooi en Jan Jacob van der Zee beiden één.