Persbericht

De NKTV organiseert voorafgaande aan de zaalfinales in Ahoy’ op zaterdag 17 april 2010, in samenwerking met het KNKV, een bijscholing waarin Roelant Oltmans het onderwerp “Wedstrijdvoorbereiding” voor zijn rekening zal nemen. In de meeste teamsporten werkt de coach toe naar een wekelijkse competitiewedstrijd. Wanneer start die voorbereiding en hoe verloopt hij? Hoe worden de laatste uren voor de wedstrijd ingevuld? Roelant Oltmans verzorgt een inleiding waarna hij de deelnemers(sters) meeneemt in een interactieve sessie.

Roelant is op dit ogenblik als Prestatiemanager van het NOC*NSF verantwoordelijk voor het prestatieniveau van de teamsporten in Nederland. Als hockeycoach van zowel het Nederlands damesteam (1989 – 1993) als van het Nederlands herenteam (1993 – 1998 en 2005 – 2008) heeft Roelant zijn sporen verdiend.

De bijscholing zal worden afgesloten door bondscoach Jan Sjouke van den Bos die een voorbeschouwing op de ‘Lotto Korfbal Leaguefinale’ zal geven.

Een interessant programma dat trainer/coaches die bij willen blijven in hun ‘vak’ niet mogen missen. Voor verdere informatie en inschrijving (toegangskaart voor zaalfinales optioneel) zie de NKTV website: www.nktv.nl.

Wijziging korfbalpagina NOS Teletekst
Met ingang van maandag 29 maart 2010 zal de korfbalpagina op NOS Teletekst naar een andere pagina verschuiven. De korfbalpagina was altijd te vinden op pagina 634. Vanaf 29 maart zal deze pagina voortaan te vinden zijn op Teletekstpagina 636. Op de korfbalpagina van NOS Teletekst is gedurende de competitie informatie te vinden over de standen en uitslagen van de Lotto Korfbal League (zaal) en de Hoofdklasse (veld). Verder wordt er regelmatig informatie over grote evenementen en korfbalnieuws op deze pagina vermeld.