Punt te weinig voor VenV

In verband met twee schorsingen begon Vlug en Vaardig de thuiswedstrijd tegen HHV uit Hollandscheveld in een gewijzigde opstelling. De groen-witten startten scherp, twee afstandschoten en evenzovele doorbraken betekenden 4-1. Het publiek ging er eens goed voor zitten, want dit kon wel eens een doelpuntrijke wedstrijd worden.

Echter, HHV heeft enkele goede schutters in de ploeg en die zorgden ervoor dat het verschil bij rust nog maar één doelpunt was in het voordeel van de thuisploeg, 9-8. Coach Ronald Klos en zijn spelers kwamen vol vertrouwen op een goede afloop uit de kleedkamers, maar moesten toezien, hoe HHV in no time voor het eerst op voorsprong kwam. Hierna vielen de doelpunten om en om. Toen Martha van der Kooi, gesteund door de goede rebound van Wilco de Vries, haar 100ste doelpunt in dienst van V en V scoorde, dacht men door te kunnen drukken. Maar HHV bracht haar scherpschutters weer in stelling en dit betekende drie tegendoelpunten op rij voor de BioBalance 7-formatie en een achterstand van 15-16.

Gelukkig wist Roel Schipper nog een strafworp, verdiend door Tiede Fokkema, te benutten, zodat de eindstand 16-16 werd. Omdat De Parabool haar wedstrijd deze avond wist te winnen en kampioen werd, staat er voor Vlug en Vaardig niets meer op het spel dan te proberen de competitie zo goed als mogelijk uit te spelen. A.s. zaterdag wordt er om 12.20 uur tegen datzelfde Parabool in Groningen gespeeld.

Doelpunten: Martha van der Kooi en Roel Schipper 4, Klaas-Jan Pander 3, Tiede Fokkema 2 en Corrie Betten, Sanne Plantinga en Wilco de Vries elk 1 doelpunt.