Punten in Slotfase

Zaterdag trof Vlug en Vaardig een bekende ploeg, HHV, in Hollandscheveld. Vooraf gaven de statistieken weinig hoop: De laatste jaren wist V en V daar nooit te winnen. Zowel op het veld als in de zaal werden de wedstrijden in de slotfase verloren.

Ook nu was er vanaf het begin een gelijk opgaande wedstrijd. De eerste goals van Martha van der Kooi en Tiede Fokkema vielen snel, maar daarna stokte de doelpuntenmachine. Eigenlijk was er niet veel aan te merken op het spel van de Garipers. Er werd in hoog tempo en als collectief gestreden en verdedigend zat het goed in elkaar.

Alleen het scoren ging moeizaam, omdat er te veel kansen werden gemist. Zo bleven de teams qua scoreverloop dicht bij elkaar. Na een ruststand van 7-6 in het voordeel van HHV scoorde Lennert Westerhof na 30 seconden de 7-7. Vervolgens bleef het duel een kwartier lang (!) doelpuntloos, waarna HHV ineens weer de korf wist te vinden.

Via 12-10 werd het vlak voor tijd 14-12 en leek de winst voor HHV binnen. Coach Ronald Klos wisselde twee spelers, Dieke Hoekstra verving Sanne Plantinga en Wilco de Vries kwam voor Roel Schipper in het veld. Dit gaf de BioBalance 7-formatie net dat duwtje om met vertrouwen de geboden kansen nu wel te benutten.

Hevig aangemoedigd door de meegereisde supporters kwam V en V met nog één minuut op de klok langszij. Vervolgens werd de euforie compleet, toen Sytze Brouwer van afstand de winnende treffer aantekende. Komende zaterdag wordt er om 20.35 uur in Buitenpost tegen de Flamingo’s gespeeld.

Doelpunten: Tiede Fokkema 5, Lennert Westerhof 4, Martha van der Kooi 2 en Annemarieke Houtsma, Sytze Brouwer, Roel Schipper en Wilco de Vries allen 1 doelpunt.