Quick’21 1 – VenV 1

Waar beide clubs elkaar reeds gevonden hebben in bij het 3e en 4e team, kon van samenwerking vandaag even geen sprake zijn. Er stond namelijk een ouderwetse derby op het programma en hoewel goedheiligman al in het land is, was vanaf het begin duidelijk dat er vandaag geen cadeautjes uitgedeeld zouden worden.

De enig die een cadeautje in ontvangst mocht nemen was Remco, die zijn spiksplinternieuwe shirt van Ans in ontvangst mocht nemen en direct uit het plastic kon uitproberen. V & V speelde namelijk, om een algehele verwarring te voorkomen, in het stemmig zwart.

Hoewel derby’s veelal uitmonden in een spreekwoordelijke ‘draak’ van een wedstrijd was daar vandaag absoluut geen sprake van. De openingstreffer was voor Quick uit een slim uitgespeelde vrije bal. V & V kwam echter vlot met een antwoord, ook uit een vrije bal door de specialist Femke. Toen het ‘bal’ geopend was volgden de scores elkaar vlot op waardoor het voor het publiek een uiterst vermakelijke eerste helft werd. Tot de 18e minuut bleef de score gelijk waarna V&V een klein gaatje kon maken naar 8-10 door een strafworp en een droge knal, beide door Remco. V & V speelde aan het eind van de 1e helft zeer degelijk met een uitstekende uitgevoerde rebound door Martha waardoor het team kon uitlopen naar 10-13 bij Rust.

Dit stemde ook de voorzitter tevreden die het schouwspel vanuit de Skybox onder het genot van een kleine versnapering bekeek. De 1e klap is een daalder waard en dat was zeker van toepassing op de start van de 2e helft. Kon Quick aansluiten of wist V & V verder uit te lopen? Het antwoord kwam al snel toen Roel in een snelle actie onterecht werd afgestopt en Arjen kalm de strafworp verzilverde voor 10-14. Hoewel Quick ook regelmatig de korf wist te vinden was het V & V dat altijd direct met een antwoord kwam en zo de voorsprong op een comfortabele 4 doelpunten wist te houden. Vanaf de 21e minuut kwam echter de ‘klad’ er een beetje in en wist Quick 3 x achter elkaar te scoren en zo de zorgvuldige opgebouwde marge terug te brengen naar 2. Het publiek begon nu toch een beetje te schuiven op de bank. Dit, voor het V & V publiek heerlijke avondje zou nu met nog enkele minuten toch niet eindigen in een totale deceptie?

Dat werd ook de spelers van V & V te gortig. Martha strikte nogmaals ‘tactisch’ de veters voor een laatste krachtsinspanning, dit zouden ze niet meer uit handen geven.

Beide ploegen mochten nog 1 keer vanaf de strafworpstip aanleggen wat resulteerde in een eindstand van 19-21 in het voordeel van V & V. Een hele leuke wedstrijd voor het publiek en 2 zeer belangrijke punten voor V & V die hiermee naar de 2e plek op de ranglijst weet te klimmen.