📝Quick’21/V&V-combinatie pakt 6 punten

OUDEGA – Dat het een memorabele middag zou worden was op voorhand al wel duidelijk: de eerste wedstrijden als samenwerkingsclub stonden namelijk op het programma. Sinds deze zomer hebben de korfbalsenioren uit Oudega en Garijp de krachten gebundeld en tot nu toe blijkt dat een gouden zet: zowel het 1e, 2e als 3e team pakten de volle buit.

Het spits werd afgebeten door Quick’21 / V&V 2. Onder prima omstandigheden had men echter een valse start. De studenten van de Parabool 3 waren fel en schoten prima uit de startblokken. Quick’21 / V&V 2 moest alle zeilen bijzetten, maar wist de driepuntsachterstand echter om te buigen naar een tweepuntsvoorsprong. Na een eindsprint stond er een mooie 15-11 overwinning op het scorebord. Al met al een prima start in de reserve tweede klasse.

Daarna was het de beurt aan het vlaggenschip van de combiselectie. Tegenstander was de op papier lastige tegenstander KIOS (R) 1, degradant uit de overgangsklasse en dus kampioenskandidaat. De confrontatie begon fel waarbij de fysieke duels niet werden ontweken. Regelmatig waren spelers van beide ploegen aan de zwaartekracht onderhevig. KIOS (R) was wel de ploeg met de overhand, wat resulteerde in bijna constante voorsprong. De ploeg van Nico Kraan kon zich steeds ten nauwernood vastklampen waardoor de achterstand nooit onoverbrugbaar werd. Door enkele tactische wisselingen konden de groen-witten in de slotminuten langszij komen door een afstandschoten van Jetze de Jong. In de dying seconds kon Stan Kleinhuis zelfs de 24-23 op het scorebord zetten met een benutte strafworp.

De dag mocht worden afgesloten door het 3e combiteam. Tegenstander De Parabool 5 maakte het de ploeg lastig, maar uiteindelijk trokken de Oudegaasters/Garypers aan het langste eind: 18-14.

Aanstaande zaterdag speelt Quick’21 /V&V 1 uit in Dordrecht & het 2e team om 17u in Kollum tegen Invicta 2.

Scores Quick’21 / V&V 1: Stan Kleinhuis 9, Jan Auke Kooistra 4, Grietsje Blauw 3, Jetze de Jong 3, Hilly van der Wal 2, Jan Jacob van der Zee 2, Gerdien van der Veen 1.