Quick’21/V&V laat winst wederom door de vingers glippen

Op 30 oktober stond voor het vlaggenschip van Quick ‘21/Vlug & Vaardig 1 de laatste wedstrijd op het veld op het programma. In Almelo mochten zij het opnemen tegen AKC, een niet onbekende tegenstander. Tijdens de openingswedstrijd van het nieuwe seizoen begon Quick ‘21/Vlug & Vaardig 1 veelbelovend aan de competitie met een 21-10 overwinning tegen deze ploeg. Echter was dit geen garantie voor 2 punten in de return wedstrijd. AKC heeft gedurende de competitie laten zien dat het wel degelijk punten kan pakken en was niet van plan deze makkelijk aan Quick’21/V&V mee te geven richting Friesland.

Het naderende herfstweer was het teken dat de zaalcompetitie weer bijna zou gaan beginnen. Maar eerst moesten er twee punten worden opgehaald in Almelo. Met hier en daar een aanpassing in de opstelling, reisden de staf, spelers en wissels af naar Almelo.

Om 15:30 uur gaf scheidsrechter Jonkers het startsignaal voor de wedstrijd. Het was AKC die het scherpst uit de startblokken kwam en gelijk de voorsprong van 2-0 pakte. Na een 4-1 achterstand kwam de Garyp-Oudega formatie op stoom en wist met een 8-7 tussenstand de kleedkamers in te gaan.

De wedstrijd was nog niet gespeeld. De gewenste twee punten gingen niet zonder slag of stoot mee naar Friesland. Het was na de pauze eindelijk wel Quick’21/Vlug & Vaardig 1 die het voortouw nam door de stand gelijk te trekken. Dit was het vertrouwen dat de ploeg van Nico Kraan nodig had. Na een 9-9 stand bleef Quick ‘21/Vlug & Vaardig 1 aan de goede kant van de medaille spelen door steeds op voorsprong te blijven. Met een 10-14 voorsprong leek de wedstrijd gespeeld en bepaald.

Maar AKC knokte zich terug in de wedstrijd. Het verschil bleef nog kort op 4 punten met een 11-15 tussenstand, maar de koek was op. Quick ‘21/Vlug & Vaardig 1 verzaakte te scoren in de laatste 6 minuten van de wedstrijd, waar AKC dit wel 4 keer wist te doen. Een simpele rekensom hier maakt de eindstand 15-15.

Vanaf 27 november start de zaalcompetitie voor Quick ‘21/Vlug & Vaardig. Het programma is nog niet bekend, maar wij hopen u vanaf dan eindelijk weer in de Nije Westermar te begroeten!