Quick’21/V&V met twee benen in de overgangsklasse

DRONTEN – Een rustige middag in Dronten werd ruw verstoord door 50 groen zwarte verschijningen die met veel lawaai binnen kwamen banjeren: HET QUICK/V&V LEGIOEN. Met klassiekers van de Hûnekop, de Doelleazen en nachtegaal Harm Frietema zat de sfeer er al snel goed in. Vandaag was een uiterst belangrijke wedstrijd voor de Friezen. Vorige week werd er met 18-21 verloren van de tegenstander van vandaag: ASVD. De analyse van de vorige wedstrijd was duidelijk: de spanning overheerste op sommige momenten waardoor er niet uitkwam wat erin zit. Er moest gretiger gespeeld worden. Eén ding was duidelijk: de afspraak was om vandaag door te ploeteren tot het einde.

In de voorbespreking werd de spelersgroep nog even op het hart gedrukt dat Nico Kraan nog nooit een beslissingswedstrijd heeft verloren en dit vandaag dus ook niet van plan was. That’s te spirit! Toch werd er niet scherp gestart: veel slordigheidsfoutjes en onnodig balverlies. Dit leidde tot een 5-2 achterstand. In deze fase was het Gerdien van der Veen die de ploeg op sleeptouw nam. Het is niet op één hand te tellen hoeveel ballen zij deze wedstrijd gestolen heeft. De coach van ASVD was ook duidelijk onder de indruk want er werden maar liefst vijf spelers gewisseld om haar te stoppen. Maar tevergeefs. Het zorgde ervoor dat de ploeg in de wedstrijd kwam en er volgde een periode waarin het gelijk opging. In de slotseconden van de eerste helft wisten Remco Schraa en Grietsje Blauw een fout te herstellen waardoor alsnog met twee verschil gerust kon worden.

De Quick’21/V&V delegatie voelde dat er wat te halen was vandaag. Tijdens een mandarijntje van Ank werd dit benadrukt en de spelersgroep motiveerde elkaar om door te gaan, koste wat kost. Hier werd gehoor aan gegeven. Ik weet niet wat er in de mandarijnen zat vandaag, maar de hele groep gooide de bal door de korf alsof het warme broodjes bij de bakker waren. Vriend en vijand werd verrast door het spektakel wat werd neergezet, wat uiteindelijk leidde tot een 17-27 voorsprong. Die is binnen, zou je denken… Maar juist dáár komt het gevaar om de hoek kijken. ASVD kwam in de flow waardoor ze terugkwamen tot 23-28. Met nog vier minuten op de klok was het best even spannend voor de aanwezigen. Gelukkig werd het hoofd koel gehouden door Teije Blauw. Hij bracht het verschil terug naar zes doelpunten. Het eindsignaal klonk bij 24-30 en het feest brak los.

Wat een mooie afsluiter van dit zaalseizoen, in het speciaal voor coach Nico Kraan. Hij coachte vandaag zijn laatste zaalwedstrijd voor de ploeg. Vanuit de selectie willen wij iedereen die ons vandaag naar de overwinning heeft gejuicht hartelijk bedanken. Zonder jullie was het niet gelukt. En zo blijkt maar weer… De meeste dromen zijn bedrog maar toen ik vanmorgen wakker werd, promoveerden we toch!