Quick’21/V&V wint in spannende streekderby

GARYP – De laatste thuiswedstrijd van Quick’21/V&V het seizoen stond in het teken van de streekderby tegen combinatieclub Wêz Handich/DOW/TFS. Een duel tussen twee ploegen die meer van het seizoen verwacht hadden en die beide de punten hard nodig hebben. Om 15:30 brak de zon door in Oudega en floot de scheidsrechter, wederom met prachtig weer, in voor de start van de wedstrijd.

De Oudegaasters en Garypers gingen voortvarend van start. Aan de hand van de dodelijke Teije Blauw en Remco Schraa, wist men op een 6-3 voorsprong te komen. Kenmerkend was het aantal schoten dat hiervoor nodig was: dit waren er niet veel meer dan het aantal doelpunten. Door deze flitsende start leek het een makkelijke middag te worden voor de ploeg van Nico Kraan, helemaal toen Miranda Veenstra er 7-3 van maakte. Dit was overigens haar 100ste competitiedoelpunt voor V&V en Quick’21/V&V, in haar voorlopig laatste wedstrijd in de selectie. Gerwold Hylkema en Romke Kooistra brachten nog eens twee doelpunten op het scorebord, maar de tegenstander wist wilde niks weten van een walk-over. Met rust stond het dan ook verrassend 9-9.

Na rust bleef het stuivertje wisselen tussen de beide ploegen. Het niveau de tweede helft was per definitie niet hoogstaand, maar de spanning vergoedde alles ruimschoots. In de slotfase nam Quick’21/V&V enigszins afstand, maar onvoldoende om de wedstrijd in het slot te gooien. Gerdien van der Veen maakte de 14-12 en Gerwold Hylkema de 15-13. Met nog een minuut te gaan maakte Wêz Handich/DOW/TFS de 15-14 en werd het nog even billenknijpen. Een laatste vrije bal voor de opponent had een verliespunt kunnen opleveren, maar deze werd gemist, waarna de scheidsrechter affloot. Een luid gejuich barstte los: de streekderby valt alweer in handen van Quick’21/V&V!

Volgende week speelt Quick’21/V&V in Ruinerwold tegen KIOS.