Ritola tweede helft langs VenV

De Garijpers hadden nog een en ander recht te zetten; de heenwedstrijd werd in Zuidlaren kansloos en met dikke cijfers verloren. Voor beide teams stond er zaterdag niets meer op het spel, dus qua mentale druk was er geen verschil. De 2 schutters van Ritola maakten pas in de 2de helft het verschil, waardoor de Bio Balance formatie weliswaar verloor met 12-16, maar wel een behoorlijke wedstrijd speelde.

Het vlaggenschip van VenV leek het goede voorbeeld van het 2de team te volgen; zij speelden een puike partij en wonnen met 17-13 van Harich.
In de beginfase leidde VenV de dans, maar wist het nooit een serieus gat te slaan. Mirjam Kuipers tekende voor het eerste wapenfeit, maar Ritola wist meteen te volgen. De gasten hadden in elk vak een schutter van formaat staan en ook de lengte voor een goede rebound was aanwezig. Toch wist VenV dit goed te pareren en bleef het tot de rust de voorsprong vasthouden.
In de 2de helft kantelde de wedstrijd en schoten de Zuidlaarders met scherp, de wedstrijd eindigde in een duidelijke 12-16 nederlaag.
VenV 1 nam in deze wedstrijd afscheid van Tiede Fokkema (stopt) en Martha van de Kooi (volgend seizoen VenV3).