Rog – V en V

Groningen –  Onder prima weersomstandigheden slaagde VenV er wederom niet in 2 punten mee naar huis te nemen. Met name in de eerste helft was VenV de bovenliggende party. Na rust speelde men meer tegen zichzelf en de scheidsrechter en konden de Garijpers geen vuist meer maken.

Na een paar minuten wist ROG te scoren en pas na 15 minuten kon VenV hier iets tegenover zetten. In dit kwartier waren er kansen genoeg en werd er nog een strafworp gemist. Net als de voorgaande wedstrijden was de afronding het grootste manco bij de Garijpers. Ook ROG had hier de nodige moeite mee, waardoor er voor de toeschouwers weinig te genieten viel. Bij VenV was Lennert Westerhof al vroeg in de wedstrijd geblesseerd geraakt en net voor rust gewisseld voor Siemen Jan Miedema. De ruststand was 4-2.

Direct na rust wist Martha van der Kooi de stand op 4-3 te brengen en zat er iets meer vuur in het spel van VenV. De gelijkmaker hing in de lucht, maar toch was het de thuisclub die de marge weer op 2 bracht. Met een afstandschot scoorden de Garijpers meteen weer tegen 5-4. Inmiddels had ook Siemen Jan Miedema met een blessure het veld verlaten en werd vervangen door Klaas Jan Pander. Een aantal verdedigende fouten en arbitrale dwalingen zorgden ervoor dat ROG het heft weer in handen nam en uit kon lopen naar 11-5. Het slotakkoord was nog wel voor VenV: een prachtige actie resulteerde in een strafworp. De magere 11-6 eindstand was tekenend voor het matige spel en wederom gebrek aan scorend vermogen bij VenV.

Doelpunten Vlug en Vaardig: Tiede Fokkema 3, Paul Schipper 2, Martha van der Kooi 1