Ruime en verdiende winst V en V 2 op Pallas 2

BURGUM – De 19-14 einduitslag gaf wel ongeveer aan hoe de verhoudingen lagen zaterdagavond in sporthal Westermar in Burgum bij de wedstrijd van V en V 2 tegen Pallas 2 uit Leeuwarden. Echt groot was en werd het gat nooit maar echt in overwegende problemen kwam de thuisclub eigenlijk nooit. Eigenlijk werd de wedstrijd cijfermatig al in de eerste helft beslist, want toen V en V bij rust met 11-8 leidde, was duidelijk dat Pallas een onvervalste revival nodig zou hebben om te wedstrijd nog te laten kantelen.

Goed spelend V en V 2 wint van Pallas
De wedstrijd tussen V en V 2 en Pallas 2 zaterdagavond in sporthal Westermar in Burgum was in feite de ideale amuse voor het hoofdgerecht van deze avond, de wedstrijd tussen het eerste team van de Garipers dat TdK uit Deinum op visite had. Maar die amuse, die opwarm-wedstrijd pakte, in ieder geval cijfermatig, beter uit dan datzelfde hoofdgerecht. V en V 2 won, ruim ook nog, maar V en V 1 kwam later op de avond niet verder dan een gelijkspel tegen de gasten uit Deinum. V en V pakte in de wedstrijd tegen het Leeuwarder Pallas al in de eerste helft een kleine voorsprong, maar die kwam in principe daarna geen moment meer echt in gevaar. De Leeuwarders kwamen in de breedte af en toe kwaliteit te kort en bovendien moest het bij de gasten te veel komen van een paar schutters. Bij rust was het verschil drie punten en eigenlijk kende V en V alleen halverwege de tweede helft een ruime marge van zes treffers. Daarna kwam Pallas gedeeltelijk terug, ook al omdat de thuisclub onbewust de zaken wat al te laconiek aanpakte. Op 16-14 herpakte V en V zich om alsnog ruim te winnen: 19-14.

evenwicht
Jan Jacob van der Zee en Tiede Fokkema openen het bal voor 2-0, maar op 2-2 zijn de gasten weer naast de ploeg uit Garyp. Op 3-4 gaat Pallas aan de leiding, maar Pieter de Jong zorgt er voor dat zijn team op 4-4 weer naast de gasten komt. Na 4-5 zorgen Jan Jacob van der Zee en Mathilde van der Zee ervoor dat V en V het commando weer overneemt. Van veel verschil qua korfbal is dan eigenlijk nog geen sprake, beide ploegen lijken wel zo ongeveer aan elkaar gewaagd. Pallas komt op 6-6, maar dan kan V en V een aardig gat slaan door twee treffers elk van Jan Jacob van der Zee en Pieter de Jong: 10-6. Die marge blijft, bijna tenminste, in stand tot aan de pauze, want dan vermeldt het scorebord 11-8.

tweede helft
Doelpunten van achtereenvolgens Tiede Fokkema, Jan Jacob van der Zee en Evert Duipmans zijn goed voor 14-9 en eigenlijk kun je dan al een beetje zien dat Pallas het moeilijk krijgt. Zeker als het 16-10 wordt door Gariper doelpunten van opnieuw Jan Jacob van der Zee en Tiede Fokkema. V en V laat de teugels even vieren, de ploeg gaat iets te gemakkelijk en iets te snel rusten op de nog niet verdiende lauweren. Dat betekent dat als Pallas aanzet het verschil krimpt tot 16-14. Dan vindt V en V het genoeg, de ploeg herpakt zich, schakelt het tandje dat even weg was, opnieuw bij en maakt het karwei definitief af op 19-14 door doelpunten van Pieter de Jong, Evert Duipmans en Tiede Fokkema.