Ruime overwinning V&V

GARYP – In de laatste wedstrijd voor het kerstreces heeft VenV in de eigen Westermar een eclatante 25-8 overwinning geboekt op WWC. De gasten uit Wiuwert konden de eerste helft knap bijblijven, maar in de 2e helft was er geen houden meer aan.

Tot 10 minuten voor rust was het een gelijk opgaande strijd, waarbij VenV moeite had om goed in de wedstrijd te komen. Te korte aanvallen en een hoge foutenlast maakte dat de groen-witte brigade niet los kwam. Wel wist Arjen Brander in deze fase een wonderschone ‘one-hander’ te produceren. Vlak voor rust werd er vervolgens een gaatje geslagen, waarbij Nynke Buis voor de 10-6 ruststand tekende.

Twee fraaie treffers van Anke Rinsma direct na rust deed de wedstrijd al vroeg beslissen. Vanaf dit moment werd de zwakte van de tegenstander bloot gelegd, die op tactisch en technisch vlak ver ondermaats bleek. De equipe van coach Peter de Groot scoorde over meerdere schijven er lustig op los, waarna bij 25-8 het eindsignaal klonk.

Al met al een prima uitslag, in een wedstrijd waar weinig eer viel te behalen. Over 3 weken zal VenV een serieuzere krachtmeting ondergaan, als in Almelo titelconcurrent Achilles wacht. Ijs en weder dienende prolongeert de Gariper formatie zijn status van lijstaanvoerder, die het deelt met Elko.

Scores: Arjen Brander 8, Anke Rinsma 5, Jan Jacob van der Zee 5, Nynke Buis 2, Roel Schipper 2, Miranda Veenstra 1, Sytze Brouwer 1 en Tiede Fokkema 1