Ruime zege V&V 2 tegen Sparta 2

BURGUM – Het reserveteam van V en V uit Garyp deed zaterdag prima zaken door Sparta 2 uit Zevenhuizen ruim en verdiend te verslaan. Na een ruststand van 14-8 werd het uiteindelijk 25-16 en die eindstand was geenszins geflatteerd. De ploeg van coach Ronald Klos was zonder meer beter dan de gasten. Om in stijl te blijven: V en V was vlugger en vaardiger. Daar kwam nog bij dat het schotpercentage van de thuisclub aanmerkelijk hoger lag dan dat van de gasten uit Zevenhuizen.

Prima pot korfbal en lekker up tempo
Het was als amuse een ideale wedstrijd, het duel tussen het schaduwteam van Ven V en Sparta 2 uit Zevenhuizen. Een voorgerecht, een smaakmaker voor het hoofdgerecht van deze avond in sporthal Westermar in Burgum, te weten de cruciale wedstrijd tussen koploper V en V 1 en runner up Elko. Wat dat betreft konden de toeschouwers zich bepaald niet beklagen over een gebrek aan amusement. V en V 2 en Sparta 2 maakten er een snelle en attractieve ontmoeting van die uiteindelijk ruim en verdiend door de ploeg van coach Ronald Klos werd gewonnen: 25-16. Geen gebrek aan doelpunten dus en dat aspect was een extraatje voor de toeschouwers, uiteraard merendeels supporters van de thuisclub.

eerste helft
Het duurt niet lang eer deze ontmoeting wordt geopend, want al in de eerste minuut is het Sparta dat scoort: 0-1. Even moet V en V zich instellen, maar als dat eenmaal gebeurd is scoren de Garipers drie maal op rij door treffers van Jildou Boonstra, prima in vorm deze zaterdagavond, LP Nieuwenhuis en Mathilde van der Zee: 3-1. Daarmee heeft V en V de orde hersteld, want het is duidelijk dat de thuisclub een overwicht heeft, gebaseerd op het meeste balbezit en een beter spelconcept. Sparta doet met 3-2 weliswaar wat terug, maar als Jildou Boonstra er 4-2 van maakt, is de marge weer twee. Nog één keer komen de gasten uit Zevenhuizen tot naast V en V (4-4), maar daarna neemt de thuisclub het heft definitief in handen. Twee treffers van Evert Duipmans betekenen 6-4, waarna Mathilde van der Zee voor 7-4 zorgt. Beslissend is deze marge nog niet, maar de toon is gezet en eerlijk gezegd zie ik de gasten niet meteen terugkomen. Jildou Boonstra tekent met 8-5 haar derde treffer aan en als de klok op 10 staat heeft LP Nieuwenhuis de 9-6 in petto. Sparta doet wat terug met 9-7, maar daarna volgen liefst vijf Gariper doelpunten op een rijtje. In volgorde van opkomst zijn het Jildou Boonstra, Jan de Boer, LP Nieuwenhuis die een onvervalst ‘Doppelpack’ in huis heeft en opnieuw Jildou Boonstra die er 14-7 van maken. In de allerlaatste minuut van de eerste helft kan Sparta nog een keer scoren, zodat we met 14-8 op weg gaan naar de thee/koffie. Voor het goede begrip, de koffie komt naar mij toe, zoals dat hier gebruikelijk is.

tweede helft
We hebben een prima eerste helft achter de rug met twee ploegen die vol op de aanval spelen en dat doen in een hoog tempo. Dus met de amusementswaarde van deze ontmoeting is voorlopig niets mis. Kijken of dat zo blijft, maar eigenlijk wijst niets erop dat dat in deze tweede helft anders zal zijn. Opmerkelijk genoeg is net als in de eerste helft Sparta dat deze tweede periode cijfermatig opent: 14-9. Na 15-10, treffer LP Nieuwenhuis, maken Evert Duipmans en Mathilde van der Zee, zij scoort binnen de minuut twee keer, er 18-10 van. En dan is eigenlijk wel duidelijk: V en V gaat dit duel winnen, de vraag is alleen nog hoe ruim de zege zal uitvallen. We zijn ongeveer op de helft van deze helft als het 19-11 staat, doelpunt Evert Duipmans. Het wordt 22-12 door een strafworp van LP Nieuwenhuis, en ‘gewone’ doelpunten van Nelly Wolters en Evert Duipmans en op dat moment lijkt het een toch wel in de richting te gaan van een monsteroverwinning. Dat wordt het uiteindelijk niet, enerzijds omdat V en V ongewild en waarschijnlijk onbewust een tandje terugschakelt en anderzijds omdat Sparta geen zin heeft in een regelrechte veegpartij. Mathilde van der Zee en Evert Duipmans zijn goed voor 24-13 en na de 25-14 van LP Nieuwenhuis kan Sparta nog wat kosmetische ingrepen aangaande de eindstand uitvoeren. Het eindigt bij 25-16, geen monsterscore, maar niettemin een ruime en verdiende zege voor de Klos-equipe.

Binne Kramer

 

http://www2.rtvkanaal30.nl/index.php/sport/korfbal/16337-ruime-zege-v-en-v-2-tegen-sparta-2-ze-2