Schoolkorfbal 2012

Op woensdag 23 mei werd in Twijzel het schoolkorfbaltoernooi gehouden.
Van de Wraldpoarte te Garyp deden er 5 teams mee.
Van groep 5/6, 2 korfbalteams en een niet-korfbalteam. Deze teams speelden in een viertal.
Van groep 7/8 deden er een korfbalteam en een niet-korfbalteam mee.
Wij van korfbalvereniging V en V hadden twee trainingen verzorgd en gingen ook mee om te coachen op het toernooi. Het was een zeer warme dag en dat viel niet mee voor sommige spelers.
Toch werd er succes behaald met een korfbalteam uit groep 5/6 en het korfbalteam uit groep 7/8. Groep 5/6 werd eerste in hun poule en konden een beker mee naar school nemen. Toch moesten zij nog doorspelen om te bepalen of zij ook naar de Friese Kampioenschappen mochten. Dit verloren zij en misschien was er nog een mogelijkheid dat ze toch nog opgeroepen zouden worden maar dat was even afwachten.
Het korfbalteam van groep 7/8 werd ook eerste in haar poule en kon dus ook de beker mee naar school nemen. Zij wisten zich door deze prestatie rechtstreeks te plaatsen voor de Friese Kampioenschappen. Deze zouden op woensdag 6 juni worden gehouden te Leeuwarden.

Op woensdag 6 juni gingen wij weer met een afvaardiging van school en de korfbal naar de sportvelden van K.V. Pallas te Leeuwarden. Het korfbalteam van groep 5/6 had ook een oproep gekregen en zo gingen we met twee teams richting Leeuwarden. Ondanks het slechte weer, wisten ook nog enkele supporters de sportvelden te vinden. De korfballers van groep 5/6 hadden het moeilijk en wisten zich niet in de prijzen te spelen. Bij de korfballers van groep 7/8 lagen de kansen hoger.
De eerste twee wedstrijden werden gewonnen en daarna volgenden nog twee wedstrijden tegen dezelfde tegenstanders. Helaas was de spanning te groot en werd de rust niet altijd bewaard daardoor werd de laatste wedstrijd verloren. We hadden het niet meer in eigen hand en moesten afwachten wat de tegenstanders in de laatste wedstrijd zouden doen. Na afloop van de gespeelde wedstrijden moest worden gewacht. Wie ging er door? Wie had de meeste punten? Op doelsaldo moest worden beslist. De beslissing viel: wij hadden 12 doelpunten voor en 5 tegen, de directe concurrent had 13 doelpunten voor en 5 tegen. Op een doelpunt na gingen we dus niet door naar de Halve Finale. Jammer, maar iedereen had z’n best gedaan. Ondanks dat we niet doorgingen, toch een hele knappe prestatie.

Anneke Hoekstra – De Haan