Selectie V&V klaar voor 2015

Afgelopen vrijdag 2 januari werd in de Camminghahal te Leeuwarden het jaar 2015 begonnen met een tweetal oefenwedstrijden. Voordat de eerste teams van KV Leeuwarden en V&V tegen elkaar mochten strijden, was het de beurt aan de tweede teams.

KV Leeuwarden 2 kwam goed uit de startblokken en wist de Garipers goed bij te houden. De Leeuwarders hadden in de eerste helft wellicht zelfs het initiatief. Men ontliep elkaar niet bijster veel, maar de geel-blauwen wisten toch met een 3-punts voorsprong de rust in te gaan: 10-7. Na de rust ontbrandde echter de Gariper strijdlust die dit hele seizoen al aan de bakermat van de goede resultaten ligt. Door creatief spel, flitsende aanvallen, het afstraffen van fouten werd KV Leeuwarden 2 makkelijk aan de kant gezet. Door sterk verdedigend werk werd er slechts 1 tegentreffer geïncasseerd en werd er maar liefst 10 keer zelf gescoord. Eindstand: 11-17.

Vervolgens mocht het team van coach Peter de Groot los tegen de eerste 8 van Jaap Noppert. Al snel werden de intenties van de Garipers duidelijk: KV Leeuwarden zou er vandaag niet aan te pas komen. Met de bevlogen Sytze Brouwer aan het roer stond de Biobalance7-formatie binnen no-time met 1-7 voor. De tegenstander bleef nog wel doelpunten maken, maar kon geen antwoord vinden op de aanvalslust van de groen-witten. V&V bleef er lustig op los scoren en wist een dikke voorsprong vast te houden. De einduitslag liegt er niet om: 14-24. Uiteindelijk bleven alle spelers van V&V gelukkig heel, iets wat bij KV Leeuwarden niet het geval was. Door ongelukkige momenten vielen er enkele spelers uit bij KV Leeuwarden. Hopelijk dat zij bij aanvang van de competitie weer fit zijn en dat de blessures niet al te ernstig zullen zijn.

Al met al een prima generale repetitie voor aankomende zaterdag, wanneer V&V 1 de ontzettend belangrijke wedstrijd speelt tegen Emmeloord/Marknesse 1, om 20:20 in De Westermar te Burgum, én wanneer V&V 2 moet winnen van Harich 2 om de druk op de koploper te vergroten (start 21:30 in De Westermar). Tot dan!