SIOS A1 – VenV A1

Wolvega – De junioren van SIOS moesten aantreden tegen het Vlug en Vaardig uit Garyp. Na de mooie overwinning van vorige week tegen SCO A2, leek SIOS (die op dat moment op de 5e stek stond) ook geen onmogelijke opgave voor de Garypers.

Het weer was niet al te best. Zo nu en dan een paar drupjes, en wind van alle kanten. Geen mooie weersomstandigheden voor het korfbal, maar ook zeker niet voor de toeschouwers. Daartegenover moest natuurlijk mooi korfbal te zien zijn. Zowel SIOS als VenV wist daar niet aan te voldoen.

Het begin was niet denderend van beide ploegen. Sios had moeite met de wind, en VenV net zo. Na een tiental minuten wist VenV eindelijk de score te openen. Iemand van Sios kon z’n voeten niet op dezelfde plaats houden, en kreeg een spelhervatting tegen. Pieter was nog bij de korf, en z’n verdediger nog bij de lijn. Jelmer zag de kans, en speelde de bal naar Pieter die hem zonder problemen afmaakte.

Het spel zat er goed in bij VenV. Het draaide niet eens zo slecht, maar de doelpunten lieten het afweten. Schoten waaiden naast en doorloopballen werden gemist. Daardoor werdt uiteindelijk geen 2 punten verschil bereikt, maar juist een gelijke stand. 1-1 door een goeie doorloopbal van SIOS.

Ook het andere vak wist de kansen (die er genoeg waren) af te maken. Pieter liet zijn heer schieten, en kreeg een afstanden om z’n oren. Na de rust ging SIOS verder en bouwde de stand uit naar 3-1 door een kleine kans tegen Jelmer. Ook Hester kreeg kort daarna een klein kansje tegen. 4-1.

Dit was natuurlijk niet de bedoeling. VenV zag weer een negatieve score op het scorebord. Pieter probeerde het nog eens met een afstander, die ditmaal wel zat. Na de vakwissel wist Taede nog een mooie uitstartbal te maken, waardoor de stand op 4-3 kwam, en het weer een wedstrijd werd.

Jammer genoeg kreeg de heer van Jelmer ook een klein kansje achter de korf, die hij goed benutte. VenV zocht naar meer schotkracht, en begon daardoor te wisselen. Anne kwam in de ploeg voor Berber, en ook Jan Jacob kwam er in voor Jelmer. De wedstrijd liep bijna tegen het einde, toen Pieter nog een kleine kans onder de korf wist te benutten. 5-4 was de stand het de laatste minuut werd aangegeven. Ook de wissels konden het niet waarmaken, en wisten de gelijkmaker niet te maken. De scheidsrechter fluitte af.

Weer onnodig verlies voor VenV. Afronden was weer het probleem. Hopelijk is dit volgende week beter. De Junioren uit Oentsjerk komen op bezoek in Garyp. De wedstrijd begint om 11.00 uur op het sportveld in Garyp. Komt Allen!