Slechte start V&V zorgt voor duur puntenverlies

De winstpartij tegen TDK gaf de ploeg van Jaap Jan van der Molen moed voor het vervolg van de competitie. De verplichte onderbreking op 5 april kwam na deze winstpartij wellicht niet goed van pas, maar met voldoende zelfvertrouwen reisde Vlug en Vaardig af naar Roden om het op te nemen tegen de directe concurrent Noordenveld.

De beginfase van de wedstrijd bleek achteraf bepalend voor het verdere verloop van de wedstrijd. In de eerste 10 minuten van de wedstrijd bleek Noordenveld veel scherper en werden de kansen benut. Ondanks treffers van Martha van der Kooi en Dieke Hoekstra (2) wist Noordenveld al snel een voorsprong op te bouwen wat resulteerde in een 8-3 ruststand. Het beeld aan het eind van de eerste helft veranderde doordat Vlug en Vaardig meer grip op de wedstrijd leek te krijgen. Het enige waar het ontbrak was dat de vele kansen werden omgezet in doelpunten.

De moed werd nog niet opgegeven na de theepauze, maar weer ontbrak het aan het scorend vermogen aan het begin van de tweede helft. De goed invallende Taede Sibma, die vroeg in de tweede helft Sytze Brouwer verving, zorgde voor meer spel in het moeizaam draaiende aanvallende vak. Te laat kwam de Biobalance formatie op gang om de achterstand om te draaien in een voorsprong met als eindresultaat een 16-11 eindstand. Volgende week volgt een cruciale wedstrijd tegen concurrent Thrianta uit Hoogeveen. Als er winst uit deze wedstrijd kan worden gehaald, kan er weer rooskleurig worden gekeken naar lijfsbehoud. Jullie steun is daarom ook van harte welkom op zaterdag 19 april aanstaande om 15.30 uur in Garyp!

Scoreverloop: Dieke Hoekstra, Jan Jacob van der Zee en Arjen Brander(1) allen 3. Martha van der Kooi en Roel Schipper beide 1.