Spannum 1 – VenV 1

Op zaterdag 4 april reisde Vlug en Vaardig 1 naar Spannum 1 voor de 2e competitie wedstrijd. Na de winst op Invicta uit Kollum afgelopen week, was het doel deze lijn voort te zetten in deze wedstrijd.

De wedstrijd begon om 16.30 uur in plaats van 15.30. Het was Nynke Buis die Vlug en Vaardig op voorsprong wist te zetten, waarna het antwoord van spannum vlug was gegeven, 1-1. De volgende doelpunten waren voor Vlug en Vaardig. Pas bij het 7e doelpunt van Vlug en Vaardig wist Spannum weer te scoren, 2-7. Er werd goed verdedigd door Vlug en Vaardig waardoor Spannum moeilijk tot scoren kwam. De 3-11 komt op naam te staan van Miranda Veenstra waarna beide ploegen de pauze in gingen.

Na de pauze ging Vlug en Vaardig weer verder met de ruime voorsprong door scores van Miranda Veenstra en Arjen Brander, 5-12. Vlug en Vaardig speelde mooi, de spelers wisten elkaar goed te vinden en er was een sterke rebound. Iedereen van Vlug en Vaardig wist tot scoren te komen. De stand 5-14 kwam op naam van Anja Lont en nadat de score van Vlug en Vaardig uitliep naar 7-16 werd Evert Duipmans binnen de lijnen gezet. Het laatste doelpunt van de Garipers kwam op naam van Jildou Boonstra, 7-17 wat tevens ook de eindstand werd. Volgende week is een vrij weekend, daarna gaat Vlug en Vaardig het opnemen tegen DTG. Vlug en Vaardig heeft 1 punt meer in de poule dan DTG. Het zal een belangrijke wedstrijd worden voor beide ploegen.

Doelpunten:
Jan Jacob vd Zee 6, Arjen Brander 4, Miranda Veenstra 2, Nynke Buis, Roel Schipper, Pieter de Jong, Anja Lont en Jildou Boonstra allen 1.