Thrianta 1 – Vlug en Vaardig 1

Hoogeveen – Tegen kampioenskandidaat Thrianta legden de Garijpers een puike party op de mat. Ondanks het sterke spel kwam men niet verder dan 9 doelpunten en dat is over het algemeen onvoldoende om een wedstrijd winnend af te sluiten.

De Bio Balance brigade, met Paul Schipper in de basis voor de zieke Tiede Fokkema, kende een valse start en keek na 10 minuten tegen een 4-1 achterstand aan. In deze beginfase werd al wel duidelijk dat er twee ploegen in het veld stonden die elkaar lieten spelen. De aanvallen van beide teams waren vaak goed verzorgd, waardoor men meerdere mogelijkheden wist te creëren. VenV ging te slordig om met een aantal opgelegde kansen, met als gevolg dat de verdiende aansluiting uitbleef. Wel slaagde men er in net voor rust twee fraaie aanvallen af te ronden, waarmee de 6-4 ruststand op het scorebord kwam.

In de tweede helft was VenV zonder meer de betere ploeg en kreeg het legio mogelijkheden om dichterbij te komen. Het afstandschot liet de Garijpers deze middag echter behoorlijk in de steek, waardoor men er op 8-7 en 9-8 niet in slaagde naast Thrianta te komen. Coach Stevo Jellema probeerde het tij nog te keren met 2 wissels, maar ook dit slaagde niet. In de slotfase wist de thuisploeg uit te lopen naar 13-8. Lennert Westerhof bracht in de laatste minuut met zijn 4de score de stand nog op 13-9. Ondanks het verlies kan VenV met een goed gevoel terugkijken op deze wedstrijd. De opgaande lijn van het vertoonde spel biedt ook zeker mogelijkheden voor de komende thuiswedstrijd tegen Oerterp.

Doelpunten Vlug en Vaardig: Lennert Westerhof 4, Paul Schipper 1, Martha van der Kooi, Gerda de Jong, Siemen Jan Miedema en Wilco de Vries allen 1