Topschutters gezocht

Jaarlijks organiseert Korfbalvereniging DFD op Hemelvaartsdag (29 mei) het Basticom Pjuktoernooi. Ook dit jaar wordt er weer gezocht naar de beste schutters van de Trynwâlden en omstreken. Het toernooi is dé kans voor korfballers en niet-korfballers om teams te vormen en op de velden van DFD te laten zien dat korfbal helemaal niet zo’n lastige sport is als men vaak doet voorkomen.

De afgelopen jaren was het Basticom Pjuktoernooi al een groot succes. Vorig jaar streden 56 koppels voor de Arnold Kuyperstrofee en de geldprijs van maar liefst € 125,-. Het Basticom Pjuktoernooi wordt gehouden op de kunstgrasvelden van sportpark Kaetsjemuoiwei in Oentsjerk. De inleg is € 5,- per koppel. Het toernooi start om 13.00 uur en de finale wordt rond 16.30 uur gespeeld.

De inschrijving voor de editie van 2014 is nu geopend. Meld je voor 24 mei aan via de website: http://basticompjuktoernooi.nl/inschrijven.

Wat is Pjukken?
Pjukken, de Friese term voor het bij veel clubs bekende ‘Tienen’. Twee koppels nemen het tegen elkaar op. Hierbij staan twee korven op een vaste afstand van elkaar en wordt er om en om geschoten. Het team dat na 10 minuten de meeste doelpunten gemaakt heeft, wint.
Ervaring in korfbal is geen vereiste.

Kijk voor meer informatie op www.basticompjuktoernooi.nl