Twee punten in the pocket voor Vlug & Vaardig

LEEUWARDEN – Afgelopen zaterdag mocht het vlaggenschip in Leeuwarden aantreden tegen Pallas. Na de nederlaag van vorige week tegen DTS had het team nog wat recht te zetten en diende de ploeg twee punten te gaan pakken, om niet nog verder af te zakken in het klassement. Voor enkele spelers van het team was het een weerzien van hun oude club. Men was gebrand om hiervan te winnen. Vooraf aan de wedstrijd wist het tweede team al twee punten binnen te slepen tegen Pallas 2 met 12-13.

Nadat het fluitsignaal had geklonken, begon de wedstrijd fel. Beide ploegen waren gretig. Pallas kwam door een overtreding middels een strafworp op 1-0. Maar door een vrije bal maakte Femke Feenstra tegen haar oude club de 1-1. Het was echter Pallas, die weer snel een tegenantwoord had. Door afstandschoten van Corrie Betten, Arjen Brander en Remco Schraa werd er een voorsprong behaald van 2-4. Pallas kwam weer terug en tot 6-6 werd er om en om gescoord. Mede dankzij Femke Feenstra en Jan Jacob van der Zee ging het team met een 7-9 voorsprong de rust in.

In de tweede helft was het Pallas, die het scherpst uit de kleedkamer kwam. Ze verkleinden de marge weer naar 1 punt. Maar door afstandschoten van Jan Jacob van der Zee, Arjen Brander en Remco Schraa kwam Vlug & Vaardig op een stand van 9-13. In die fase werden Roel Schipper en Sytze Brouwer nog ingezet. Pallas probeerde nog dichtbij te komen, maar dichterbij dan 2 punten werd het niet meer. Na een vrije bal van Femke Feenstra en nog één tegentreffer stond de eindstand van 12-14 op het scorebord: twee punten in de pocket!

Volgende week zaterdag 15 oktober speelt Vlug & Vaardig haar laatste veldwedstrijd in Garyp tegen DWA/ARGO.

Doelpunten: Femke Feenstra 4, Arjen Brander 4, Jan Jacob van der Zee 3, Remco Schraa 2 en Corrie Betten 1.