V en V 1 – de Hoeve 1

Zaterdag moest korfballend V en V aantreden tegen De Hoeve. Vooraf was bekend, dat het een zware wedstrijd zou worden vanwege het verlies eerder dit jaar in de veldcompetitie.

In een goed gevulde Westermar begon V en V ondanks die waarschuwing niet scherp. Twee schietkansen werden zomaar weggegeven en De Hoeve profiteerde optimaal, 0-2. Toen kwamen de Garipers langzaam in hun spel. Halverwege de eerste helft stond er 3-3 op het scorebord. De mouwen werden opgestroopt en met veel inzet werd er een kleine voorsprong opgebouwd. De Hoeve gaf zich niet makkelijk gewonnen en ging ook vol de strijd aan.

Dit leverde voor het publiek een aantrekkelijk spelbeeld op met veel duels, een hoog tempo en soms ook slordigheden. In de hectiek was de scheidsrechter aan beide kanten royaal met de strafworpen. Dit betekende na de pauze aanvankelijk een gelijkopgaande strijd. Uiteindelijk kwam de ervaring van V en V boven en wist men beter de kansen te benutten. Vooral Ronald Klos (aanvallend), Mirjam Kuipers (verdedigend) en Tiede Fokkema (rebound) wisten zich hierbij te onderscheiden.

Via 10-11 kwam V en V op 14-11. Dit gat bleef tot het eind kwam op 17-14. Ondanks enkele zwakkere momenten een over het geheel genomen verdiende overwinning in een pittige wedstrijd.

Komende zaterdag staat de uitwedstrijd naar Asko in Assen op het programma.