V en V 1 -Exakwa 1

Zaterdag 13 oktober: Vlug en Vaardig 1 verwelkomt Exakwa 1 uit Lelystad. Het belooft een spannende wedstrijd te worden, want koploper Exakwa scoort een gemiddelde van 17 doelpunten per wedstrijd. Zou V en V met een gemiddelde van 13 doelpunten per wedstrijd tegen Exakwa kunnen stunten?

Al snel kwam Exakwa op een voorsprong door een benutte strafworp. V en V kwam echter terug door een handige omdraaibal van Martha van der Kooy. Nadat V en V een achterstand van 3-4 moest dulden, kantelde de wedstrijd. De groen-witten toonden vandaag meer kwaliteit door met zelfvertrouwen de kansen uit te spelen. Men scoorde vier doelpunten op rij, waarvan twee van de ouderwets op schot zijnde Lennert Westerhof, aangevuld met treffers van Ronald Klos en Tiede Fokkema. Exakwa had het laatste woord voor de pauze door een puik afstandschot, ruststand 7-5.

Na de thee begon Exakwa heel fel en men kwam dichterbij door een afstandschot, 7-6. Maar na een paar magnifieke afstandschoten en een benutte strafworp bleef V en V aan de leiding met 10-6. Hierna vielen de doelpunten om en om. V en V scoorde veelvuldig uit afstandschoten, Exakwa door enkele vrije ballen en een afstandschot, 14-9. Hierna wist V en V wist de voorsprong te behouden en twee afstandschoten betekenden de nekslag voor de polderbewoners, de eindstand was 17-12. Deze winst was de verdienste van het collectief, waarbij alle acht spelers in dienst van elkaar opereerden en zo maximaal rendement behaalden.

Het talrijke publiek heeft genoten van een wedstrijd op niveau. Door deze uitslag is V en V Exakwa op een punt genaderd. Volgende week moeten de Garipers in Hoogkerk om 15.30 uur laten zien, of de stijgende lijn vastgehouden kan worden.

Doelpunten: Lennert Westerhof 7, Ronald Klos 6, Tiede Fokkema 2, Martha van der Kooy 1 en Paul Schipper 1.